Kayseri'ye yeni vali yardımcısı atandı!

Cumhurbaşkanı Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte Kayseri'ye yeni vali yardımcısı atandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye yeni vali yardımcısı atandı!

Cumhurbaşkanı Atama Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla gece geç saatlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte Kayseri’deki vali yardımcıları ve üç ilçenin kaymakamı farklı ilçelere atanırken kente yeni vali yardımcıları ve kaymakam atandı.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç,  İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirilirken Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Mersin vali yardımcılığına atandı.

Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar ve Erzurum Horasan İlçe Kaymakamı Ömer Tekeş  de  Kayseri Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Hatay Vali Yardımcısı Yusuf Turan ise Develi Kaymakamlığı’na atandı.

Felahiye Kaymakamı Fayih Ayaz da Diyarbakır Vali Yardımcılığına atanırken Develi Kaymakamı Mehmet Tunç ise Ankara Akyurt Kaymakamlığı görevine getirildi.

Ayrıca, Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen de Erzurum Oltu Kaymakamı görevine atandı.

Adnan Türkdamar kimdir?

Kayseri'ye yeni vali yardımcısı atandı!

8 Nisan 1962 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. İlköğretim ve Lise tahsilini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. Aynı yıl Malatya Kaymakam adayı olarak başladığı mesleğini sırasıyla Yozgat-Boğazlıyan, Yozgat-Çayıralan, Siirt-Pervari, Ağrı- Hamur, Burdur-Gölhisar, Adana-Pozantı, Diyarbakır-Silvan kaymakamlıkları, Adıyaman Hukuk İşleri Müdürü, Nevşehir Vali Yardımcısı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hukuk Müşaviri görevlerinden sonra Niğde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

1987 yılında Belçika Brüksel’de bir yıl L’Üniversite Libre Brüxelle’e devam etti. 2004 yılında Paris’te L’ENA stajyeri olarak beş buçuk ay Fransız İdari Sistemi üzerine uygulamalı Kaymakamlık, Valilik, Bölge Valiliği stajı yaptı. 2008 yılında beş buçuk aylık 63. Dönem Milli Güvenlik Akademisi’ni bitirdi. 2009 sekiz aylık AÜ. ATAUM’ dan  AB uzmanlık sertifikası aldı. 2010 yılında aftan yararlanarak AÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsündeki yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında üç aylık TODAİE Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Semineri’ni bitirdi.

Adres Kayıt Sistemi konulu kılavuz kitap, Savunma Kılavuzu,  Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ellinci Yılında Nevşehir, Sivil Savunma Örgütlenmesi ve Politikasının Değişimi, Reform Yazıları, Danıştay Kararları 1 ve Danıştay Kararları 2 kitapları ve İdarecinin Sesi başta olmak üzere çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Valilerden ve İçişleri Bakanından takdir ve başarı belgesi almıştır.

İyi derece Fransızca bilen Adnan Türkdamar evli ve iki çocuk babasıdır.

Ömer Tekeş kimdir?

Kayseri'ye yeni vali yardımcısı atandı!

Ömer Tekeş, 1991 yılında Elazığ ilinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ ilinde tamamladı. 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik lideri olarak görev aldı. Aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik görevlerinde bulundu. Mezun olduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başlayan Kaymakamımız Gençlik ve Spor, Kültür ve Sosyal İşler ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairelerinde görev yaptı.

Balıkesir Valiliği Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğini icra etti. Balıkesir ilinde Valilik stajını, Aydın ili Sultanhisar ve Ordu ili Ünye ilçesinde Kaymakam refikliğini, Çorum ili Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı eğitimini İngiltere Leicester Üniversitesi’nde  İngilizce üzerine tamamladı.

Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlamasının ardında sırasıyla; Afyonkarahisar Bayat Kaymakamlığı ve Kızılören Kaymakamlığı ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

Resmi Gazetede yayınlanan 2023/388 sayılı kararname ile Kayseri Vali yardımcısı olarak atanan Ömer Tekeş evlidir.