Kayseri'ye yeşil alarm: O tarihlere dikkat!

Kayseri'ye yeşil alarm... Kente 20 ekim itibarıyla pastırma yazı geldi. Yazlık kıyafetlerle bir süre devam.. Geçtiğimiz günlerde Erciyes Dağı'na yağan kar vatandaşlara soğukluğu hissettirdi. Gündüzleri 15 derece civarında olan sıcaklık yükelecek. Peki bu sıcaklık ne kadar sürecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'ye yeşil alarm: O tarihlere dikkat!

Kayseri'ye 20 ekim itibarıyla pastırma yazı geldi. Yazlık kıyafetler bir süre daha dolaplarda yer alacak. Geçtiğimiz günlerde Erciyes Dağı'na yağan kar vatandaşlara soğukluğu hissettirdi. Erciyes'e yağan karın kalınlığı 30 cm olarak ölçüldü. Uzmanlar, sıcaklığın 6 derece birden artacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre ülke genelindeki soğuk havalar yerini sıcak havalara bırakacak. Kayseri'de vatandaşlar özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın bastırmasıyla kalın kıyafetlere geçiş yapmıştı. Ancak "Pastırma Yazı" olarak nitelendirilen sıcaklıklar haftasonundan itibaren başladı.

Kayseri'ye yeşil alarm: O tarihlere dikkat!

Uzmanlar, hava sıcaklıklarının ülke genelinde hafta sonundan itibaren havanın yağışsız olacağını, sıcaklıkların 6 derece birden artacağını belirtiyor.

Pastırma yazı veya pastırma sıcaklıkları olarak nitelendirilen bu dönem sonbahar mevisimde artan sıcaklıklar için kullanılan bir ifadedir. Pastırmanın tuzlama ve kurutma işlemi ile uzun süre saklanabilmesi özelliğiyle benzerlik taşımasıyla ilişkilendirilir.