Kayseri yeşil alanda Türkiye ortalamasını geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgilere göre Kayseri'nin kişi başına düşen yeşil alan miktarında, Türkiye ortalamasını geçtiği belirlendi.

Kayseri yeşil alanda Türkiye ortalamasını geçti

10 MİLYON METREKARENİN ÜZERİNE ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bilgilerde Kayseri’de toplam yeşil alan miktarının 10 milyon metrekarenin üzerine çıktığı ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli ağaçlandırma faaliyetleri ve park yapımı gerçekleştirildiği bilgisi verilirken, Kayseri’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki kişi başına düşen yeşil alan miktarının 1 ila 9 metrekare olduğu bilinirken ortalamanın ise kişi başı 4,5 metrekare olduğu ülkemize göre Kayseri’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7.7 metrekare olduğu tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgilerde toplam yeşil alan miktarının 10 milyon metrekarenin üzerinde olduğu belirtilirken, yeşil alan miktarının 10 milyon metrekare olarak kabul edildiği dahi düşünüldüğünde ve nüfusla oranlandığında söz konusu sonuç ile Kayseri’nin Türkiye ortalamasının üzerinde çıktığı görülüyor. Bu miktar ile Kayseri aynı zamanda  kişi başına 6 metrekare yeşil alan düşen İstanbul’u da geride bırakıyor.

WHO’NUN ASGARİ YEŞİL ALAN SINIRINA AZ KALDI

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre sağlıklı bir toplum için kişi başına düşen yeşil alan miktarının en az 9 metrekare olması gerektiği yönündeki açıklamalarında ise, Kayseri’nin alt sınıra çok yaklaştığı da belirlendi. 10 milyon metrekareyi aşan yeşil alan miktarı ile Kayseri’nin 10 milyon metrekare yeşil alana sahip olduğu düşünüldüğünde, kişi başına düşen yeşil alanın  7,7 metrekareye karşılık geldiği ve bu miktarın WHO’nun belirlediği sağlıklı toplum için gerekli olan kişi başı 9 metrekare yeşil alan sınırına yaklaştığı gözlendi. 

ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ