Kayseri'yi bir yandan kar bir yandan sağanak vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre bugün Kayseri'yi bugün hem kar hem de sağanak yağış bekliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'yi bir yandan kar bir yandan sağanak vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelere göre, bugün pek çok bölgede vatandaşlar zor anlar yaşayacak. Özellikle Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de sağanak yağış beklenirken, Sinop ve Kastamonu’da yerel kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor. 

Meteoroloji’den edinilen bilgilere göre, Karadeniz Bölgesi’nin genelinde, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde de gün boyu yağışların etkili olacağı bildirildi. Orta Karadeniz kıyılarında, Doğu Karadeniz’de, Sinop çevrelerinde ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Diğer yurt genelinde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. 

Kuvvetli rüzgâr uyarısı! 

Rüzgârın Marmara’nın güneybatısında, Kıyı Ege’de, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Özellikle kıyı bölgelerinde etkili olacak rüzgâr, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesinde yaşanacak düşüşlere karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
Meteoroloji, yerel kuvvetli yağışlar, fırtınaya dönüşebilecek kuvvetli rüzgârlar ve bazı bölgelerde beklenen zirai don nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Tarım faaliyetleriyle uğraşanların özellikle zirai don riskine karşı önlem almaları gerektiği belirtildi.

Erciyes'te kar yağışı bekleniyor!

Kayseri’de özellikle ilçelerde yaşanabilecek sağanak yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilirken Erciyes’te de kar yağışı beklendiği kaydediliyor.