Kayseri'yi Kara Kara Günler Bekliyor! - 'Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz'

Türkiye'de süregelen ekonomik kriz, Türk halkının belini bükmeye devam ederken, esnaf da giderek artan sıkıntılardan nasibini alıyor. Ekonomik verilerin giderek kötüleşmesi, vatandaşların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmasına yol açtı.

Kayseri'yi Kara Kara Günler Bekliyor! - 'Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz'

Bu durum, piyasadaki durgunluğun artmasına neden olurken, esnaf da daralmaya başladı. Birçok esnaf, ' Böyle giderse kepenk kapatmak veya eleman çıkartmak zorunda kalacağız' diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Gurbetçi Sezonu Esnafın Yüzünü Güldürdü

Bu zor süreçte esnafın yüzünü güldüren tek gelişme, gurbetçi sezonunun başlaması oldu. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlar, yaz aylarında memleketlerine dönerek Kayseri esnafına adeta can suyu oldular. Döviz kurunun yüksek olması, gurbetçilerin elindeki paranın değerini artırarak harcamalarını kolaylaştırdı. Özellikle pastırmacılar ve sarraflar, gurbetçilerin yoğun ilgisiyle işlerini hareketlendirdiler.

Kayseri'yi Kara Kara Günler Bekliyor! - 'Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz'

Gurbetçilerin Dönüşü Sonrası Endişe Artıyor

Ancak, gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönmeye başlamasıyla birlikte, Kayseri esnafı için zorlu günler tekrar gündeme geldi. Yaz aylarının başından bu yana döviz kurunun iyice yükselmesi ve altının da rekor seviyelere çıkması, vatandaşların alım gücünü daha da düşürdü. Artık temel ihtiyaçlardan dahi kısar hale gelen halk, esnafın işlerinin daha da durağanlaşmasına neden olabilecek bir döneme giriyor.

Esnaf, Eylül ayından sonrası için ciddi endişeler taşımakta. Piyasalarda yaşanabilecek daha derin bir durgunluk, birçok esnafı kara kara düşündürmeye başladı. 'Eylül'den sonrası belirsiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz,' diyen esnaflar, ekonomik krizin giderek derinleşmesinden korkuyor.

Kayseri'yi Kara Kara Günler Bekliyor! - 'Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz'

Kayseri esnafı, yaklaşan kış mevsimi öncesinde piyasalardaki durgunluğun artmasından ve iş yapamaz hale gelmekten endişe ediyor. Ekonomik krizin etkilerinin hafifletilmesi için acil önlemler alınmadığı takdirde, esnafın kepenk kapatma ya da işçi çıkartma zorunda kalabileceği uyarısı yapılıyor.