Kayseri'yi tercih eden üniversite öğrencilerini nasıl bir şehir bekliyor?

Üniversite hayali kurarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan ve sınavda başarılı olan öğrenciler tercihlerini yaptı. Peki, Kayseri'yi tercih eden üniversite öğrencilerini nasıl bir şehir bekliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

Kayseri'yi tercih eden üniversite öğrencilerini nasıl bir şehir bekliyor?

Aylarca hazırlanan, gece gündüz çalışan, birbiri ardına sınavlara girip, son olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı kazanıp, tercihlerini yapan üniversite öğrencileri, kazandıkları şehirleri merak ediyor.

Peki, Kayseri’yi tercih eden öğrencileri, kentte neler bekliyor? Eğitim ve kültür açısından köklü bir geçmişe sahip olan Kayseri, Selçuklular döneminde en ileri, uygulamalı eğitim ve sağlık kurumları bulunuyordu. Kayseri, 5 üniversitesi ve 75 bini aşkın üniversite öğrencisi ile öğrenci dostu olma yolunda ilerliyor.

Üniversiteli öğrencileri, Kayseri’de, Kapuzbaşı Şelalesi’nden Soğanlı Vadisi’ne, Sultan Sazlığı’ndan Kültepe’ye, Koramaz Vadisi’nden Erciyes Dağı’na uzanan tarihi ve turistik değerleri olan bir şehir bekliyor.
Turizmin merkezi olan böylesi bir şehir, her tarafından tarih fışkıran bir açık hava müzesi konumunda yer alıyor. Kayseri’de turizmin hemen her türüne rastlanıyor. Öğrenciler, kentte öğretim gördükleri süre içerisinde, başta Erciyes olmak üzere Kapuzbaşı Şelaleleri, Koramaz Vadisi, Aladağlar-Hacer Ormanları, Soğanlı Vadisi, Sultan Sazlığı, Kültepe Kaniş-Karum, Kayseri Kalesi, medrese ve türbeler, Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Çarşı, camileri gibi tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme şansı bulacak.
Öğrenciler, lezzetin anavatanı olarak bilinen kentte pastırmadan mantıya, sucuktan nevzineye, cıvıklıdan pöçe kadar birçok gastronomi değerlerinden de tadabilecek.
Ayrıca müzeler ve kütüphaneler şehri yolunda emin adımlarla ilerleyen bir şehir ile karşılaşacak olan öğrenciler, belediyelerin sosyal donatılarından da faydalanabilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim desteği sunuyor, olarak ücretsiz çamaşır yıkama ve çorba hizmeti, yeme-içme ile spor tesislerinden yüzde 25 indirim, kiraya çıkan üniversiteli öğrencilerin su faturasında yüzde 50 indirim gibi pek çok desteği de öğrencilerin hizmetine sunuyor.