Kayseri, Yozgat, Sivas, Niğde, Adana... - Nerede daha ucuz?

Kiralık ev arayan vatandaşlar ev ev gezerek bütçelerine uygun kiralık evi arıyor. Ancak kira fiyatları da cep yakıyor. Peki Kayseri, Yozgat, Sivas, Niğde, Adana ve diğer illerde ortalama kira fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri, Yozgat, Sivas, Niğde, Adana... - Nerede daha ucuz?

Kayseri'de başta Bahçelievler, Erkilet, Zümrüt semtleri olmak üzere pek çok bölgede kiralık ev bulunuyor. Kiralık evlerinin artmasıya fiyatlardaki yükseliş de devam ediyor. Özellikle il dışından kente gelecek vatandaşlar kira fiyatlarını merak ediyor.

Yüzde 25'lik zam sınırının kalkması kiracı vatandaşları da endişelendirmişti. Sektör yetkililerine göre kira zam sınırı kaldırıldığından beri iki ay üst üste TÜFE’nin 12 aylık verileri yüzde 65’li rakamlar olarak açıklandı. Konut üretimine duyulan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Türkiye’de evlilikler, boşanmalar ve eğitim nedeniyle her yıl 800 bin yeni konut yapılması gerekiyor. 

Kayseri'de de ev kiralama için tercih edilen bölge olarak Talas ve Melikgazi ilçesi öne çıkıyor. Gurbetçiler ise konut satın almada Melikgazi ilçesini tercih ediyor. Kentte Alpaslan, Bahçelievler, Erkilet, Zümrüt gibi semtlerde kiralık daireler daha çok tercih ediliyor. Ancak kira fiyatlarındaki artış nedeniyle insanlar konum olarak kendilerine uygun kiralayacakları evlerde de fiyat yüksek geliyor.

Kiralık daire ilanlarına göre fiyatlar çevre illerde değişkenlik gösteriyor. Yozgat 10 bin TL, Sivas 14 bin TL, Nevşehir 13 bin TL, Niğde 17 bin 500 TL, Kahramanmaraş 14 bin 500 TL ve Kayseri'de ise 14 bin 990 TL civarında seyrediyor.