Kayseri'de 1 Mayıs kutlamalarına koronavirüs engeli

Koronavirüsün gölgesi düşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, bazı kurum, kuruluş ve STK'ların temsilcileri yazılı mesaj yoluyla kutladı.

Kayseri'de 1 Mayıs kutlamalarına koronavirüs engeli

“KOCASİNAN BELEDİYESİ İŞÇİ DOSTUDUR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; “Huzur ikliminin hakim olduğu Kayseri’mizde bu zamana kadar çalışanlarımızın yüzlerinin hep gülmesini sağladık. Bundan sonra da onların haklarını korumaya devam ederek, refah seviyelerini yükseltip, daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız.”

“BAŞARIMIZIN MİMARLARI İŞÇİ KARDEŞLERİMİZDİR”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “Melikgazi Belediyemizde yaklaşık 1800 çalışanımızın 1500'ü işçi kadrosunda. Emekçi arkadaşlarımıza tüm mesai arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler başarılı isek bu başarının arkasındaki en önemli mimarlar, çalışmayı yapan arkadaşlarımız, işçi kardeşlerimizdir.”

“1 MAYIS TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, mesajında alnının teriyle ekmeğini kazanmanın önemine dikkat çeken Başkan Yalçın, 1 Mayıs’ın özveri ve emeğiyle hayatını kazanan tüm çalışanlar için hayırlara vesile olmasını diledi.

“İNSANI MERKEZE ALAN BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş olarak 1 Mayıs’ta ülkenin, bölgenin ve dünyanın bütün emekçileri, mağdurları, mazlumlarıyla küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmayı yinelemek için meydanlarda olduklarını kaydetti. Çelik, insanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istediklerini kaydetti.

“ÇALIŞANLARIMIZIN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMASI TEMEL HEDEFİMİZ”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; “Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları en temel hedefimiz olmalıdır. Bu vesileyle, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutlar, sağlık, afiyet ve başarılar dilerim.”

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK KUTSALDIR”

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş; “Çalışmak, üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak, alın teri dökmek kutsal bir faaliyettir. Türkiye’nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Ülkemizin en değerli sermayesi; emektir bu manada biz her zaman parti olarak , çalışanların ve emekçilerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.”

“1 MAYIS TOPLUMSAL HUZUR VESİLESİ OLSUN”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok; “Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız çok özel günlerden birisidir. 1 Mayıs bayramının ruhuna ve manasına uygun biçimde geçmesini diler, bayramın barış içinde yaşanacak daha güzel günlere vesile olması temennisiyle işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum.”

“HER KOŞULDA EMEKÇİNİN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

CHP İl Başkanı Ümit Özer; "Biz her zaman ve her koşulda emeğin yanında, emekçinin haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Neoliberal politikaların hüküm sürdüğü ülkemizde emekçinin hakkı gözetilmiyor, üreten emeğinin karşılığını alamıyor, emekçiler günbegün hak kayıplarına maruz kalıyor."

“BUGÜN İŞÇİLER İÇİN GURUR GÜNÜDÜR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, “Devletin ve milletin varlığını idame ettirmek ve hak ettiklerini alın terlerini dökerek elde ettikleri helal kazançlarla sağlayanlar, milli gelirimizi sürekli ayakta ve dipdiri tutanlar için bugün gurur günüdür. En büyük arzumuz tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin refah düzeylerinin yükselmesi ve yaşam kalitelerinin artması, sosyal ve ekonomik çalışma koşullarının en üst düzeye ulaşması öncelikli hedeflerimizdendir.” ifadelerini kullandı.

 »Haber Merkezi