Kayseri'de 2 ayda 83 kişi organ bağışı yaptı

Kayseri'de iki ay içerisinde organ bağışçı sayısı 83 kişi arttı.

Kayseri'de 2 ayda 83 kişi organ bağışı yaptı

En son 22 Aralık 2015 tarihinde toplam 855 olan Kayseri'de organ bağışçı sayısı, aradan geçen yaklaşık iki aylık süre içerisinde 83 kişi daha artarak toplam 938'e yükseldi.  

37'NCİ SIRADAN 35'E

Sağlık Bakanlığı, Organ, Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan elde edilen bilgilerde yaklaşık iki ay önce organ bağışçısı sayısında iller arasında 37'nci olan Kayseri, aradan geçen iki ayda 83 kişi daha artış göstererek sıralamada 35'te yerini aldı.  

HER GÜNE 1 BAĞIŞÇI 

Yaklaşık iki ay içerisinde toplam olarak 83 kişinin organlarını bağışladığı Kayseri'de her güne 1 bağışçıdan da fazla organ bağışçısı düşüyor. 

İller arasında 35'inci sırada bulunan Kayseri'nin kendi ölçeğindeki diğer illerle kıyaslandığında ise organ bağışçılığı noktasında gerilerde olduğu görülüyor. Buna göre, Denizli, Bursa, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Samsun, Kocaeli, Manisa, Konya, Gaziantep, Antalya, Ordu, Diyarbakır, Hatay, Sivas, Eskişehir ve Çanakkale gibi illerin organ bağışçı sayıları bakımından Kayseri'yi geride bıraktığı öğrenildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ