Kayseri'de 23 Nisan'ın kalbi Ziya Gökalp Mahallesi'nde atacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kayseri'de Ziya Gökalp Mahallesi'nde yapılacak. Vatandaşlar balkon ve pencerelerden, Büyükşehir Belediyesi'nin bando takımına eşlik edecek.

Kayseri'de 23 Nisan'ın kalbi Ziya Gökalp Mahallesi'nde atacak

Kovid-19 salgını nedeniyle TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kayseri’de eş zamanlı olarak balkonlar ve pencerelerden okunacak İstiklal Marşı ile kutlanacak. Saat 21.00’da vatandaşlar, kentteki tüm balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı’nı okuyacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, alanın geniş olması ve konut sayısı gözetilerek seçilen Ziya Gökalp Mahallesi’nde saat tam 21.00’da İstiklal Marşı’nı çalacak. Havai fişeklerin atılacağı mahallede vatandaşlar, Belediye tarafından daha önce dağıtılan bayraklarla Bando Takımı’na eşlik edecek.

"GÜN BİR ARADA OLMADAN BERABER OLMA GÜNÜ" 

Başkan Büyükkılıç, kutlamalarla ilgili yazılı mesajında, “Gönül isterdi ki meclisimizin kuruluşunun ve bayramımızın 100’üncü yılında çok daha büyük bir şenlikle bir arada olalım. Ancak, gün bir arada olmadan bir ve beraber olma günü. Gün, ortak değerlerimizi sosyal mesafelere uyarak gönüllerde coşkuyla yaşama günü. Tüm hemşehrilerimden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı balkonlarına ve iş yerlerine asacakları ay yıldızlı şanlı bayraklarımızla kutlamalarını rica ediyorum. Tüm çocuklarımızın, 23 Nisan akşamı evlerinin balkonlarında başta İstiklal Marşımız olmak üzere şiirler okuyarak bu coşkuya katılmalarını arzu ediyorum. İnşallah içinde bulunduğumuz süreç geride kalacak ve bugünleri hep birlikte telafi edeceğiz. Bayramlarımızda yine hep birlikte yine coşku içinde olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, “Milli egemenliğimize karşı tehdit oluşturan her türlü iç ve dış güç odaklarının ve terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza, devletimizin temel dinamiklerine yönelik her türlü saldırısına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla, devlet ve millet olarak karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Şehrin ve bazı STK’lar ile kamu kurum ve kuruluşlarının  yöneticileri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yazılı mesajla tebrik etti.

Başkan Yalçın; “Türkiye Büyük Millet Meclisi 'mizin 100 'üncü yılını tebrik ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Onlar şimdilik evde kalarak gönderdiğimiz kitapları okusunlar, sonrasında farklı etkinliklerde bir araya gelerek bayramımızı en güzel şekilde kutlayacağız. Hepsinin gözünden ve gönlünden öpüyorum.”

Kayseri’yi 23 Nisan saat 21:00’de Türk Bayrağı eşliğinde evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; “Bu süreçte evden çıkmayarak büyük bir duyarlılık gösteren sevgili yavrularımız; inşallah gelecek güzel günlere hep birlikte, sağlıkla ulaşacağız. Bütün gayretimiz, Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. İnşallah hizmetlerimizle yarınlarımız daha iyi olacak.”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının 100. Yılı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız; “Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; “Bugünümüz, yarınımız, en güzel hayallerle büyüyecek çocuklarımız; Yüzyıllarca yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak bize armağan edilmesindeki sebebi iyi kavramalıyız. Buradan alacağınız ilham ve güçle daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağız.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin oluşturduğu irade ile kurulan bağımsızlığımızın teminatı, milli mücadelemizin karargahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında Yüce Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum."

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu; “AK Parti 18 yıldan beri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik, daha çağdaş, yaşanabilir, refah seviyesi en üst seviyede, dünyaya yön veren bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz.”

MHP İl Başkanı Serkan Tok; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıldönümünde ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak çocuklarımızın manevi ve milli değerlerine bağlı, özgür düşünceye sahip gençler olarak yetişmesinin çok önemli olduğunu bu vesileyle ifade etmek isterim. Çünkü, milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımız göz bebeğimizdir.”

CHP İl Başkanı Ümit Özer; “Çocuklarımıza mutlu bir gelecek için, adil bir dünya için, barışın hüküm sürdüğü yarınlar sunmak için daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz. Milli Egemenliğimizin 100’üncü yılını, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu günler diliyoruz

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş; “3 Nisan 1920 'de büyük fedakarlıklarla kurulan ve milli mücadelenin öncüsü olan TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ile ülkemizin yarını, geleceği, umudu sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlikve çocukbayramını en samimi duygularımla kutluyorum.”

MHP Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan; “Bugün ihtiyaç duyulan milli şuur, milliyetçi perspektif Büyük Millet Meclisi’nin kutlu hatırlarında ve muhteşem eserlerinde hala kor gibi durmaktadır. Ayrıca; 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaktadır. Buradan tüm evlatlarımızın bayramını kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda, bağımsızlık ve özgürlüğe bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini unutmamamız gerekmektedir. Gerekli bilgi ve birikimler ile donatılan çocuklarımızın ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yılmadan çalışarak gayret göstereceklerine de inancımız tamdır.”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa; “23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsil yeri olmakla beraber, milli mücadelemizin karar alma ve yürütme merkezi de olmuştur. O yüzden gerek TBMM’ni kuran gerekse kurtuluş mücadelesini yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarken, onları rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per; “Ülkemiz ve dünya büyük bir sıkıntıdan geçmektedir. Millet olarak bu zor günlerimizde daha çok birlik ve beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile sağlık görevlilerimiz başta olmak üzere, salgın nedeniyle canla başla çalışan tüm çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; “Aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”