Kayseri'de 4 Işid, 2 Dhkp-C üyesi yakalandı

Kayseri'de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, DAEŞ terör örgütü üyesi 4 kişi ile DHKP-C terör örgütü üyesi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi. Talas İlçesi'nde bir rezidans ile Keykubat ve Erkilet Mahallesi'nde yapılan operasyonlarda DAEŞ ve DHKP-C'li militanlar gözaltına alındı.

Kayseri'de 4 Işid, 2 Dhkp-C üyesi yakalandı

Kaçan 1 IŞİD üyesinin yakalanmasına çalışılırken, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada DAEŞ ile bağlantılı çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Önceki gün gerçekleştirildiği ifade edilen  eş zamanlı operasyonlarda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takibe aldığı ve dün Suriye'ye geçmek üzere hazırlık yaptıklarını belirlediği 5 IŞİD üyesinden 3'ünü merkez Melikgazi İlçesi Keykubat Mahallesi'ndeki evde, 1'ini ise merkez Kocasinan İlçesi  Erkilet Mahallesi'ndeki evlere baskın yaparak yakaladı.
Yapılan operasyonlarda,  DAEŞ  üyesi 1 şüphelinin ise kaçtığı belirlendi. Gözaltına alınan 4 DAEŞ'linin kaldığı 2 evde yapılan aramada, Suriye'deki militanları ile ilişki içinde olduklarını gösterir belgeler ile  belirlendi, DAEŞ’e ait çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

Öte yandan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri'nin merkez Talas İlçesi'ndeki bir rezidansta yaptıkları operasyonda DHKP-C terör örgütü üyesi 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin rezidanstaki odalarında örgütsel dökümanlar bulundu.  Her iki olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. HM