Kayseri'de 5 bin KEP kullanıcısı var

Kayseri'deki KEP sorumlusu Hamza Cecikoğlu, Kayseri'de 3 bin, 3 bin 500 civarı kurum ve geri kalanı da şahıs olmak üzere yaklaşık olarak toplam 5 bin kişinin Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullandığını dile getirdi.

Kayseri'de 5 bin KEP kullanıcısı var

Türkiye'de 2011 yılında uygulamaya konulan ve gönderilen postanın ilgili kişiye gönderilip gönderilmediğini, gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığını, gönderilen e-postaya erişilip erişilmediğini, e-postanın iletilme zamanını tespit edecek, içeriğin değişmediğini garanti edecek, hukuken geçerli delil seti oluşturacak şekilde garantili bir şekilde muhafaza edecek sistem olan KEP'in Kayserili vatandaşlar ve kurumlar tarafından tercih edildiği belirtildi. Konuya ilişkin verdiği bilgilerde özellikle resmi kurumlar ile şirketlerin KEP'e ilgi gösterdiğini ifade eden Cecikoğlu, Kayseri'de bir çok kurumun KEP'i tercih ettiğinin altını çizdi.

KEP İLE E-POSTA SORUNLARI GİDERİLİYOR

Kayıtlı Elektronik Posta uygulaması ile normal bir elektronik posta uygulamasında yaşanan iletilmeme, veri kayıpları, güvenlik ile virüs sorunları gibi bir çok aksamanın ve sorunun giderildiği belirtilirken, KEP'in yasa gereği Anonim ve Limited şirketlere de zorunlu olduğu biliniyor. KEP ile iletişim sorunları yaşanan olaylarda yasal olarak delil teşkil etmesi ile de yargının iş yükünü hafiflettiği ve davaların çabuk sonuçlandığı da bu uygulamanın sağladığı faydalar arasında sayılıyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ