Kayseri'de 90 bini aşkın öğrenci ile ailesi ziyaret edildi

Kayseri'de il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim hizmeti veren öğretmenler tarafından 90 binin üzerinde öğrenci ile ailesinin ziyaret edildiği öğrenildi.

Kayseri'de 90 bini aşkın öğrenci ile ailesi ziyaret edildi

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun bizle paylaştığı bilgilerde il milli eğitim bünyesindeki okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin ailelerine öğretmenler tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerin bugüne kadar büyük bir gayret ile sürdürüldüğünü ve bugüne kadar toplam 91 bin 882 öğrenciye aileleri ile birlikte ziyaret gerçekleştirildiğini kaydetti.

2 BİN 302 ENGELLİ ZİYARET EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu’nun verdiği bilgilerde, Kayseri’de toplam 90 bini aşan öğrenci ve aile ziyaretleri içerisinde 2 bin 302 engelli öğrenci ile ailesine de ulaşıldığını belirtti. Engelli öğrencilerin durumlarını, aile ortamlarını ve ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla yaptıkları ziyarette Çandıroğlu, ‘yalnız değilsiniz’ şeklinde engelli öğrenci ile ailelerine yönelik projeleri kapsamında da, engelli öğrencilerin ve ailelerin ihtiyaçlarının tespitinin yapıldığını, eğitim için engellerin kalmaması için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Konu ile ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu; “Burada ‘yalnız değilsiniz’ projesi sadece bir ziyaretten mütevellit bir çalışma da değil aslında. Bizim rehberlik ve araştırma merkezlerindeki arkadaşlarımız, ailenin eğitim haricinde birtakım problemleri varsa bunların giderilmesi yönünde aracılık ediyorlar işte belediyelerle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle gibi. O projenin öyle güzel bir tarafı da bulunuyor ayrıca” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE’DE İLK OLAN EĞİTİM PROJELERİ

Verdiği bilgilerde, il milli eğitim müdürlüğü olarak bugüne kadar eğitimle ilgili bir çok projeye imza attıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, bu projelerin ise Türkiye’de ilk olan başarılı projeler olduğunu bildirdi. Eğitimin 3 ayağı olduğunu vurgulayan Çandıroğlu, bunlardan birinin aile, diğerinin çevre ve diğerinin de okul olduğunu ifade ederek, uyguladıkları proje ile yaptıkları çalışmalarında bu üç unsura yönelik olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada Türkiye’de ilk olan, geçen yıl 14 ortaokulda ve 4 tane de lisede pilot olarak uygulanan, bu yıl ise daha da yaygınlaştırılan; çocuğu sürekli öğrenmeye, tekrara maruz bırakarak öğrenmeyi yükselten ‘Tam Öğrenme Merkezleri Projesi’nin, yurt çapında 1047 proje içerisinden 1. seçilerek bakanlık tarafından ödüllendirildiğini bildirdi. Bu projede başarı kaydettiklerini ifade eden Çandıroğlu, “Siz gerekli eğitim-öğretim ortamını hazırlar, gerektiği gibi, çocukların farklılıklarını da dikkate alarak bir eğitim ortamı oluşturursanız, öğrenemeyecek çocuk yoktur. Bu işin özü, özeti de budur” dedi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ