Kayseri'de alkollü içkiler rağbet görmedi

Kayseri'de özel tüketim vergisi kapsamında olan alkollü içkilere rağbetin çok az olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de alkollü içkiler rağbet görmedi

Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden elde bilgilerde alkollü içkilerin kapsamında olduğu özel tüketim vergisinin Kayseri’de 2018 yılı Mart ayı itibariyle 40 bin lira tahakkuk ettiği öğrenilirken, Kayseri ölçeğinde olan Manisa, Kocaeli, Samsun gibi illerin uzak ara gerisinde yer aldığı dikkatleri çekti. 
 
KAYSERİ’DE 40 BİN LİRA, MANİSA’DA 93 MİLYON, KOCAELİ’DE 5, SAMSUN’DA 1.75 MİLYON LİRALIK TAHAKKUK
 
Ortalama olarak Kayseri ölçeğinde bulunan Kocaeli, Samsun, Manisa gibi illerde ötv kapsamında tahakkuk eden alkollü içkiler vergisi tutarlarında meblağ milyon liraları bulurken, Kayseri’de ise 40 bin lira gibi küçük bir miktar oluşturdu. Buna karşın söz konusu diğer illerde tahakkuk eden vergi rakamları ise şu şekilde meydana geldi; “Kocaeli 5 milyon 70 bin lira, Samsun 1 milyon 750 bin lira ve Manisa 93 milyon 916 bin lira.”
 
KAYSERİ, ALKOLLÜ İÇKİ VERGİ TAHAKKUKUNDA EN AZ OLAN İLLER ARASINDA
 
Türkiye’de büyükşehirlerin bir çoğunda milyonlarla ifade edilen alkollü içkiler vergi tahakkukları meydana geldiği dikkatleri çekerken, Kayseri’de ise bin liralarla ifade edilen düzeyde bir vergi tahakkuku gerçekleştiği belirlendi. Kayseri ile birlikte bin liralarla ifade edilen tahakkuk miktarına sahip olan iller arasında Konya, Diyarbakır, Gaziantep gibi bazı iller yer bulurken, büyükşehirlerin bir çoğunda ise yüz bin ve milyonlarca liralık alkollü içkiler vergi tahakkuku meydana geldiği paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ