Kayseri'de bir otele yatırım teşvik belgesi verildi

Kayseri'de bir otele Ekonomi Bakanlığı tarafından 'Yatırım Teşvik Belgesi' verildiği öğrenildi.

Kayseri'de bir otele yatırım teşvik belgesi verildi

Resmi Gazete'de yayınlandığı bildirilen teşvik belgesinin, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından duyurulduğu kayıtlara geçerken, bu belgeler ile turizmin de teşvik edilmesinin planlandığı belirtildi. 

15 ŞEHİRE 18 OTEL PROJESİ TEŞVİK BELGESİ ALDI

TÜROB'dan edinilen bilgilere göre, Türkiye'de aralarında Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun ve Zonguldak'ın da bulunduğu 15 ilin yeni otel projelerine 18 adet teşvik belgesi verildiği bildirilirken, İstanbul, İzmir ve Antalya illerine iki, geri kalan diğer illere de birer adet teşvik belgesi verildiği paylaşıldı. 

YATAK KAPASİTESİ 3 BİN 853 ADET ARTACAK

Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen teşvik belgeleri ile yurt genelindeki otellerde toplam 3 bin 853 adet yatak kapasitesi artışı sağlanacağı öğrenilirken, Kayseri'de ise bu artış toplam 252 adet şeklinde gerçekleşeceği duyuruldu.

BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

TÜROB'un verdiği bilgilerde, söz konusu teşvik belgelerinin toplam parasal karşılığının ise 232 milyon Türk Lirası olduğu ve bu teşvikler ile birlikte artacak istihdam miktarının da toplam 1042 kişi olacağı ortaya çıktı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ