Kayseri'de bir yılda binlerce idare davası açılıyor

Kayseri'de idare davalarının sayıları binleri bulurken, bir yıl içerisinde bu sayı 3 bini aştı.

Kayseri'de bir yılda binlerce idare davası açılıyor

Adalet Bakanlığı’ndan edinilen bilgilerde idare mahkemelerindeki dava sayılarının bir yıl içerisinde binleri bulduğu öğrenilirken, Kayseri de yıl içerisindeki açılan idare dava sayılarında iller arasında öne çıktığı belirlendi.
 
KAYSERİ 18’İNCİ SIRADA
 
İller içerisinde en çok idare davası açılan il toplam 94 bin 862 ile Ankara olurken, onu da sırası ile İstanbul ve İzmir izledi. Kayseri ise 2016 yılında toplam 3 bin 291 idare davası ile listenin 18’inci sırasında yer alırken, Kayseri’yi de Mersin takip etti. İller arasında en az idare davası bulunan il Adıyaman olurken, onu da sırası ile Kırıkkale ve Tokat izledi.
 
TÜRKİYE’DE ÇEYREK MİLYON İDARE DAVASI AÇILDI
 
Türkiye’de 2016 yılında açılan idare davalarının sayısı ise yaklaşık çeyrek milyonu buldu. Buna göre Türkiye genelinde bir yılda toplam 258 bin 72 idare davası açıldığı kayıtlara geçerken, bu miktarda en büyük payın da Ankara’nın olduğu aktarıldı. En az pay ise Adıyaman’ın oldu.
 
KAYSERİ GÖRÜLME GÜNÜ EN KISA OLAN İLLER ARASINDA
 
İdare davalarının görülme gün sayılarında ise Kayseri’nin en kısa görülme gününe sahip olan iller içerisinde olduğu dikkatleri çekti. Buna göre idare davalarının görülme gün sayısında illerin hemen hepsi 100 günün üzerinde olurken, Kayseri, 100 günün altında görülme gününe sahip 4 ilden birisi oldu. İller ve günler ise sırası ile şöyle oldu; “Denizli 74, Batman 82, Afyonkarahisar 83 ve Kayseri 98”. HABER: KAAN AKBAŞ