Kayseri'de 'çok güzel hareketler'

Kayseri'deki bazı sürücülerin duyarlı ve örnek tavırları sosyal medyaya yansıdı.

Kayseri'de 'çok güzel hareketler'

Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda, sorumlu ve duyarlı kimseler tarafından park halindeki araçta bulunan sorunları fark ederek, sorunlu aracın cam silgecine ‘Aracınızda arıza var, ses geliyor. Dikkat edin!’ şeklinde not yazıp arızanın giderilmesi için para kıstırıldığı dikkatleri çekerken, bir başka araç sürücüsü olan vatandaşın ise hastane otoparkında park halinde bulunan araca kazara çarptığını ve hastası olduğu için sahibini bekleyemediğini ifade eden bir mesajı sosyal paylaşım platformundan paylaşarak zarara uğrayan kişinin zararını tazmin etmek istediğini duyurduğu görüldü. Kişinin kendisine ulaşmasını dileyen sorumlu ve örnek vatandaşın mesajı şu şekilde oldu; “Tip Fakültesi acil karşısındaki otoparkta 38 JV 764 plakalı aracın tamponuna sürttüm. Acil hastam olduğu için bekleyemedim. Numaramı da yazma fırsatım olmadı. Araç sahibi görürde ulaşırsa hasarını karşılamak isterim.”

“KAYSERİ GÜZELLEŞİYOR......”

Araçtan ses geldiğini bildirerek tamir için söz konusu aracın cam silgecine not ile birlikte para kıstıran bir diğer duyarlı ve örnek vatandaşın tutumuna ise araç sahibinin tepkisi; “Kayseri güzelleşiyor...... Kayseri Forum arkası. Abim bu notu yazmış ve para koymuş. Helal olsun....” şeklinde oldu.

Bu zamanda yaşanan duyarlı ve sorumlu davranışların bu örnek davranışları büyük dikkat çekerken, sosyal paylaşım sitelerinde de beğeni aldı. HABER: KAAN AKBAŞ