Kayseri'de 'dijital hastane' bulunmuyor

Sağlık Bakanlığı'nın 2013-2017 Stratejik Planı'nda hayata geçirdiği 'Dijital Hastane' uygulamasında Kayseri'den bir hastanenin yer almadığı öğrenildi.

Kayseri'de 'dijital hastane' bulunmuyor

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilerde, dijital hastanelerin; 'idari, mali ve tıbbi süreçlerde asgari düzeyde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı bir hastaneden her türlü iletişim aracı ve tıbbi cihazın birbiriyle ve diğer bilgi sistemleriyle entegre olduğu, sağlık çalışanları ve hastaların tele tıp ve mobil tıp uygulamalarıyla hastane içinden veya dışından veri alışverişinde bulunabildiği hastaneye kadar geniş bir yelpazede tanımlanabildiği bildirilirken, Kayseri'de ise 'dijital hastane' özelliklerine sahip bir hastane bulunmadığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DE 11 HASTANE 'DİJİTAL'

Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgilerde, yurt genelinde toplam 11 dijital hastane bulunduğu görüldü. Bu hastanelerin birçoğu Ankara ve İzmir'de yoğunlaşırken, bunların dışında ise Balıkesir, Bolu, Bursa, Giresun, Rize ve Mersin'de yer aldığı kayıtlara geçti. Söz konusu dijital hastanelerden İstanbul'da da bulunmaması dikkatleri çekti. ÖZEL HABER:KAAN AKBAŞ