Kayseri'de diş doktorlarının işi çok

Kayseri'de diş doktorlarının iş yoğunluğu çok çıktı.

Kayseri'de diş doktorlarının işi çok

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgilerde, 2015 yılının ilk 9 aylık raporlarında diş doktoru başına düşen muayene sayılarında Kayseri, yoğun olan 7 ilden birisi oldu. İllerin diş doktoru başına düşen muayene miktarlarının belirtildiği bilgilerde en yüksek ilk 3 kategoride bulunan 7 il ile aynı yoğunlukta bulunan Kayseri'de, doktorların iş yoğunluğu dikkatleri çekti.

KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇTİ   

Paylaşılan diş doktoru günlük muayene miktarları bilgilerinde Kayseri, diş doktoru başına 23 muayene düşerken, Türkiye'deki ortalamanın ise doktor başına 17 olduğu bildirildi. İller içerisinde en yüksek miktarın 28 olduğu verilerde, Batman 27, Zonguldak 28 olurken, Bartın ile Gaziantep 25 ve Siirt, Van, Erzurum, Malatya, Kocaeli, Kilis ve Kayseri ise en çok doktor başı muayene olan iller oldu. İller içerisinde doktor başına en az muayene miktarı bulunan iller de 12 ile Tunceli, 15'er ile Gümüşhane, Artvin, Ardahan, Hakkari, Çankırı ,Bolu ve 16'şar ile Bilecik, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Amasya, Rize ve Bitlis şeklinde gerçekleşti. 

KAYSERİ'DE DÜŞÜŞ 

Elde edilen bilgilerde, günlük olarak diş doktoruna düşen muayene miktarının 2014 yılına göre 2015 yılında 1 puanlık düşüş gösterdiği ortaya çıktı. Buna göre 2014 yılında doktor başına düşen günlük muayene sayısı 24 iken, 2015 yılında ise doktor başına muayene sayısının 23'e gerilediği görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ