Kayseri'de en çok doğalgaz kullanımı konutlarda

Kayseri'deki doğalgaz abonelerinin kullanım miktarlarında en fazla paya sahip olan kesimin konutlar olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de en çok doğalgaz kullanımı konutlarda

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) elde edilen son bilgilere göre, Kayseri'de kullanılan doğalgaz miktarının toplam 40 milyon 210 bin 684 Sm3 ile en fazla konutlarda kullanıldığı öğrenildi. Bir sanayi kenti olan Kayseri'nin, doğalgaz kullanımında en çok payı konutlarda bulundurması da dikkatleri çeken bir detay olurken buna yıllık doğalgaz tüketimi belirli miktarı aşan abonelerin serbest tüketici olmasının sebep olduğu anlaşıldı.

5 BİNDEN FAZLA SERBEST TÜKETİCİ OLAN TİCARETHANE BULUNUYOR

EPDK'nın verdiği bilgilerde Kayseri'de toplam 5 bin 345 doğalgaz abonesi olan ticarethanenin serbest tüketici kapsamında olduğu paylaşıldı. Yıllık belirli bir miktarda doğalgaz tüketimini aşan abonelere tanınan serbest tüketiciliğin, diğer gruplarda da bulunduğu görüldü. Buna göre en çok serbest tüketici bulunan grubun toplam 5 bin 345 abone ile ticarethaneler olduğu belirlenirken, onu ise toplam 1037 abone ile resmi daireler takip etti. Listede 3. sırayı ise toplam 441 serbest abone bulunan diğer hizmet sektörü aboneleri geldi. Serbest doğalgaz tüketicisi olan diğer gruplar ve miktarları ise şöyle oldu; 43 abone ile konut, 8 abone ile gıda ve içecekler konusundaki işletmeler, 7 abone ile demir-çelik konusunda faaliyet gösteren işletmeler, 2 OSB'ler, 2 tekstil, deri ve giyim eşyası konusunda faaliyet gösteren işletmeler ve 1'er adet de ısı ve elektrik santralleri ile belirtilmemiş diğer sektir tüketicileri oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ