Kayseri'de en yüksek toplulaştırma Kocasinan'da

Tarım arazilerinin birleştirilerek verimi arttırma ve giderleri kısma uygulaması olarak bilinen ve Türkiye'de yıllar önce uygulanmaya başlanan toplulaştırmada, Kayseri ölçeğinde Kocasinan ilçesi ilk sırada geldi.

Kayseri'de en yüksek toplulaştırma Kocasinan'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden edinilen son bilgilere göre, aralarında Bünyan, Develi, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar illerinin bulunduğu 9 ilçe içerisinden, Kocasinan toplam 672 bin 470 dekar alanı toplulaştırarak ilk sırada geldi. Kocasinan'ı ise toplam 598 bin 524 dekar alanı toplulaştıran Bünyan izlerken, 3. sırada ise 576 bin 209 dekar alanın toplulaştırılmasını sağlayan Develi yer aldı.

EN AZ MELİKGAZİ'DE

İl Müdürlüğü'nden edinilen toplulaştırma arazileri bilgilerinde en az toplulaştırmayı ise toplam 32 bin 409 dekar alan ile Melikgazi ilçesi gerçekleştirirken, onu ise toplam 32 bin 494 dekar toplulaştırma alanı ile Yeşilhisar ve 37 bin 286 dekar alan ile ise Yahyalı ilçeleri takip etti. Diğer ilçelerdeki toplulaştırma miktarları ise şu şekilde gerçekleşti: Tomarza 382 bin 645 dekar, Sarıoğlan 222 bin 242 dekar ve Pınarbaşı 92 bin 789 dekar.  

KAYSERİ'DE TOPLAM 2 BUÇUK MİLYON DEKAR TOPLULAŞTIRMA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden edinilen toplulaştırma miktarları bilgilerinde, Kayseri'nin toplam toplulaştırma yapılan tarım arazi miktarı ise 2 buçuk milyon dekarı geçerek toplam 2 milyon 647 bin 77 dekar oldu. İlçeler içerisinde toplulaştırılması yapılan yerleşim yeri sayısı bazında elde edilen miktar ise toplam 106 şeklinde gerçekleşti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ