Kayseri'de engelli istihdamı düştü

Türkiye'de Ampute Milli Takım başarı üstüne başarılar alırken, engelli vatandaşlar da ülke gündeminden düşmüyor. Engelli istihdamı konusunda ise son verilerde Kayseri'nin önceki dönemin aksine düşüş gösterdiği dikkatleri çekiyor.

Kayseri'de engelli istihdamı düştü

Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) edinilen bilgileri göre Kayseri’de 2017 yılındaki engelli istihdamı miktarının geçen yıllara kıyasla büyük oranda düşüş gösterdiği dikkatleri çekti.
 
KAYSERİ ENGELLİ İSTİHDAMINDA 4. SIRADAN 13’E GERİLEDİ
 
İŞKUR’dan elde edilen 2017 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında engelli istihdamı miktarı bilgilerinde Kayseri’nin bir önceki yılın aynı dönemindeki orana göre büyük bir gerileme göstererek 4’üncü sıradan 13’üncü sıraya gerilediği belirlendi. Buna göre 2016 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında Kayseri’de toplam 624 engelli istihdamı ile iller arasında 4. sırada yerini alan Kayseri, 2017 yılının aynı döneminde ise toplam 152 engelli istihdamı sağlayarak bu miktar ile iller içerisinde 13. sıraya geriledi.
 
İLK SIRADA BURSA YER ALDI 
 
Edinilen bilgilerde engelli istihdamında ilk sırayı 2017 yılı Ocak-Ağustos ayı aralığında toplam bin 294 kişi ile Bursa aldı. Bursa’yı İstanbul ve Ankara takip etti. Engellilere Türkiye genelinde sadece 3 ilde hiç istihdam sağlanamadığı dikkatleri çekti. Bunlar ise Ardahan, Hakkari ve Kırşehir oldu. 
 
TÜRKİYE’DE DE ENGELLİ İSTİHDAMINDA DÜŞÜŞ
 
Engelli istihdamında söz konusu yıllara arasında Kayseri’de düşüş gözlendiği aktarılırken, Türkiye genelinde de durumun aynı olduğu görüldü. Buna göre 2016 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında toplam 10 bin 310 engelliye istihdam sağlandığı belirlenirken, 2017 yılının aynı aylarında ise bu rakamın 8 bin 72’ye gerilediği bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ