Kayseri'de fuhuş yapılan 12 ev kapatıldı, 95 kayıp şahıs bulundu

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmalarda fuhuş yapıldığı belirlenen 12 ev kapatıldı. Ayrıca Kayıp Şahıslar büro Amirliğince yapılan çalışmalarda ise kayıp olarak aranan 103 şahıstan 95'i bulunarak ailelerine teslim edildi.

Kayseri'de fuhuş yapılan 12 ev kapatıldı, 95 kayıp şahıs bulundu

Belirtilen tarihlerde Cinayet Büro Amirliğince 5'i kasten öldürme, 3'ü ise kasten yaralama olmak üzere toplam 8 olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda yakalanan 20 şüpheliden 8'i tutuklandı. Olaylar ile ilgili 2 adet tabanca, 8 adet bıçak ele geçirildi.
Gasp Büro Amirliğince belirtilen tarihlerde 1’i yağma, 3’ü görevi yaptırmamak için direnme, 1’i tehdit olayı olmak üzere işlem yapılan 5 olayda 13 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edilirken, şüphelilerden 6’sı tutuklandı.
 
Ahlak Büro Amirliğince 4’ü kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, 1’i 1072 SKM olmak üzere toplam 5 olaya adli işlem; 21 fuhuş olayına ise idari işlem yapıldı. Olaylarla ilgili yakalanan 28 şahıstan 1’i hakkında adli kontrol kararı verilirken fuhuş yapıldığı tespit edilen 12 ev ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.
 
Hırsızlık Büro Amirliği 9’u ikametten hırsızlık, 8’i işyerinden ve kurumdan hırsızlık, 5’i açıktan hırsızlık, 1’i güveni kötüye kullanma olayı olmak üzere işlem yapılan 23 olayda yakalanan 30 şahıstan 9’u tutuklandı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise 7’si oto, 5'i motosiklet hırsızlığı olmak üzere meydana gelen 12 olayda kentten çalıntı olan 5 adet oto ile 8 adet motosikleti bularak sahiplerine teslim etti. Olaylarda gözaltına alınan 29 şahıstan 9’u tutuklandı.
 
Aranan Şahıslar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda kentte haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 670 şahsı yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şahıslardan 229’u tutuklandı.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinec işlem yapılan 3 dolandırıcılık olayında yakalanan 12 şahıstan 7’si tutuklandı.
 
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda ise kayıp müracaatı alınan 103 şahıstan 95’i bulundu.
 
Çocukları dilendiren ve çalıştıran 8 aileye işlem yapıldı
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında yapılan çalışmalarda mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan 10 çocuk tespit edilerek 8 aileye işlem yapıldı.
 
Belirtilen tarihler arasında ekiplerce kentte ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan 10 çocuk tespit edilirken 8 aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen 'Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali' suçundan, işlem yapıldı. 49 şahısa ise Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmıştır.
 
Çocuk Şube Müdürlüğü'nün faaliyetleri kapsamında vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla 15 Eylül ve 14 Ekim tarihleri arasında 1’i ülke geneli olmak üzere toplam 9 uygulama yapıldı. Bu uygulamalarda il merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddaa ve ganyan bayiileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerler denetlendi. Bu uygulamalarda 5 bin 619 kişi sorgulandı. 898 okul servis aracı/sivil araç denetlenirken 19 araca cezai işlem uygulandı. 25 tanesi internet ve playstation salonu olmak üzere 476 umuma açık işyeri, park bahçe, metruk bina kontrol edilmiş, bu kontroller sonucunda küçük yaşta çocuğa sigara satmaktan 11 iş yerine adli işlem, 3 iş yerine de idari işlem yapıldı.
 
Ayrıca Kayseri adliyesinde Çocuk Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcıları ile Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli personeller tarafından 07-11 Eylül 2019 tarihleri arasında 32 personele yönelik müdürlük ek hizmet binasında bulunan Şehit Polis Memuru Ahmet Geben Eğitim Salonunda 'Çocuğun Cinsel İstismarının Soruşturulması Temel Eğitim Kursu' düzenlendi.
 
Kayseri’de 1 ayda 654 trafik kazası meydana geldi
 
Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 1 ay içerisinde 86 bin 935 araç denetlendi, eksiklikleri bulunan 20 bin 837 araca idari para cezası yazıldı.
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetmeleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz 1 ay içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlere, 40 bin 80)araç kontrol edildi, eksikliği görülen 12 bin 483 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 160 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 689 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde 1’i ölümlü, 229’u yaralanmalı ve 289’u maddi hasarlı olmak üzere toplam 519 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 379 kişi de yaralandı.
 
BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda ise, 39 bin 768 araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen 7 bin 437 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 25 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 328 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde 1’i ölümlü, 38’i yaralanmalı ve 48’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 97 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda, 1 kişi hayatını kaybederken, 94 kişi ise yaralandı.
 
İLÇE MERKEZLERİ
 
Trafik ekipleri tarafından ilçe merkezlerinde yapılan uygulamalarda ise 7 bin 87 araç kontrol edildi, eksiği ve kural ihlali tespit edilen 917 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 30 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 116 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde 18’i yaralanmalı ve 20’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 38 adet trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 28 kişi yaralandı.
 
Kayseri'de son 1 ayda 38 kişi 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 38 kişi tutuklanırken çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce son bir ayda yapılan operasyonlarda, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak', 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak' ve 'Uyuşturucu Madde Kullanımı kolaylaştırma veya özendirme' suçlarından 235 olayda 390 şahsa yasal işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 17’si adli kontrol neticesi serbest kalırken, 38’i tutuklandı. Çalışmalarda 'Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından yakalama kararı ile aranan 27 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 9’u ifadelerinden sonra mahkemece salıverilirken 18’i ise tutuklandı.
 
Yapılan operasyonlarda ayrıca; 5 kilo 909 gram esrar, 15,18 gram eroin, 3 kilo 352 gram metamfetamin, 221 gram sentetik kannobinoid, 8 kök kenevir bitkisi, 16 adet ecstasy, 5 adet captagon, 73 adet kırmızı reçeteye tabi hap, 4 adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi 3 adet tabanca, 7 adet av tüfeği ve 223 adet mermi ele geçirildi. HABER: İHA