Kayseri'de gençlerden 'Doğada cana can kat' projesi

Kayseri'de Mehmet Rashed Altunok ve beraberindeki arkadaşları ile 4 yıldan bu yana doğada aç kalan hayvanları beslemeye yönelik faaliyetler yapılıyor.

Kayseri'de gençlerden 'Doğada cana can kat' projesi

BABAM VE HAYIRSEVER İŞ ADAMI SEBEP OLDU

'Doğada cana can kat' ismini verdikleri proje ile bugüne kadar kışın açlık tehlikesi geçiren birçok hayvana yem, yiyecek sunduklarını kaydeden Altunok, "Projeme başlamamda en büyük etkenlerden birisi rahmetli babamın Kayserili hayırsever bir iş adamının bu tür uygulamalar yaptığını anlatmasıydı. Birde bir şeyin paylaştıkça bereketinin artmasıydı. Öyle büyük insanlar o kadar yoğunlukta bu tür işler yapabiliyorsa ben neden yapmayayım diye düşündüm" şeklinde konuştu.

HAYVANLARIN HEPSİNİN FARKLI YARATILIŞ GAYELERİ VAR

Kış mevsiminde doğada hayvanların çoğu açlıktan şehir merkezlerine indiğini, kimisinin darp edildiğini, kimisinin şiddetle kovalandığını ve insanlar bunları marifet varsaydıklarını belirten Altunok, hayvanların hepsinin farkı bir yaratılış gayesi olduğunu dile getirerek şunları paylaştı; "Gece, gündüz, soğuk, sıcak hiç ayırt etmeden hayvanlara gıda dağıtımları yapıyorum. Hepsinin güzellikleri birbirinden farklı. Hepsinin farklı farklı yaratılış gayeleri var. Bazı tilkiler ve kuşlar her gün aynı saatte geleceğimi bildiklerinden orada bekliyorlar. Aslında vahşi hayvan yoktur hayvanı vahşileştiren insanlar vardır. Av mevsimlerinde avlanmaya gidenlerin çoğu rastgele atışlarla tilki, kuş gibi zararsız hayvanları vuruyor. Bunlara rastlayınca çok üzülüyorum."

FIRINDAN EKMEK, KASAPTAN PAY ALIYORUM

Hayvanların beslenmesinde fırınlardan ekmek ve kasaplardan pay aldığını bildiren Altunok,  "Ekmekleri kuşların yiyeceği şekilde bölerek kutular üzerinde doğadaki ağaçlara yerleştiriyorum. Kimisini de yerlere bırakıyorum. Bazı zamanlar gözlemlediğimde yerde olduğu zaman küçük kuşları büyükler kovalıyor. Bu yüzden küçük kuşlar için ağaçlara yerleştiriyorum. Almış olduğum payların çoğunluğunu vakit buldukça kaynatıyorum. Bir kaç gündür yapmış olduğum yeni uygulama Organize sanayi bölgesinde bazı fabrikalardan atık yemekleri alıyorum ve doğaya bırakıyorum. Her hafta kendime bir bölge belirliyorum oralara dağıtım yapıyorum. Bazı zamanlar arabamın çıkamayacağı yerlere zorlanarak da olsa yürüyerek tırmanıyorum. Bir bakımdan spor faaliyeti gibi. Bana yardım eden arkadaşlarım var biri Ankara'da okuyor diğeri Adıyaman'da çalışıyor. Onlar burada olunca ekip halinde yapmak daha güzel. Amacım kış mevsimi süresince bütün Kayseri'nin dağlarına kalıcı bir sevgi izi bırakmak" diyerek bu işi çok sevdiğini söyledi.

Bu faaliyetlerin çok güzel olduğunu ve insana huzur verdiğini kaydeden Altunok son olarak şu ifadelerde bulundu; "Akşamlarımı bu tür faaliyetler üzerine geçirmek beni çok mutlu ediyor. Boş kalmak insanı olumsuz işlere sürükler. Her zaman pozitif işlerle meşgul olmak lazım. Bu faaliyetim ne okuluma nede işime engel oluyor. Zaman gençlikte çok kıymetli bir hazine. Bu hazineyi büyük bir servete dönüştürmek lazım. Büyük şehir belediyemizin de bu tür uygulamaları artıyor. Bunlar sevindirici şehrimiz adına. Hayırsever bir şehre de böylesi faaliyetler yakışır. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ