Kayseri'de hastaların hastanede kalış süresi Türkiye ortalamasının gerisinde

Kayseri'de hastaların hastanede kalış süre ortalamasının Türkiye ortalamasının gerisinde yer aldığı ortaya çıktı.

Kayseri'de hastaların hastanede kalış süresi Türkiye ortalamasının gerisinde

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri
Genel Müdürlüğü’nden elde edilen hastaların hastanelerde ortalama kalış sürelerini ifade eden son bilgilerde Kayseri, ortalama 3 gün ile Türkiye ortalamasının altında yer buldu.  
 
KAYSERİ EN AZ KALIŞ SÜRESİNE SAHİP İLLERDEN  
 
İllerdeki hastaların hastanelerdeki ortalama kalış günlerinin bulunduğu bilgilerde Kayseri, 2,4 gün ila 6,2 gün aralığındaki iller içerisinde kalış süresi en az olan iller arasında yerini aldı. Hastaların ortalama kalış süresinin 3 gün olduğu Kayseri’yi 3 ila 3,4 gün aralığında bulunan; Hakkari, Kırklareli, Hatay, Gaziantep, Bingöl, Antalya; Mardin, Muğla, Tekirdağ, Şanlıurfa, Batman ve Iğdır gibi iller takip etti. Kayseri ile aynı ortalamayı ise Düzce paylaştı. 
 
EN AZ KALIŞ SÜRESİ ŞIRNAK’TA
 
İller arasında en az hastanede kalış süresi ise 2,4 günlük ortalama kalış süresine sahip olan Şırnak’ın oldu. Şırnak’ı ise sırasıyla Osmaniye ve Aksaray-Ağrı-Siirt izledi. İller içerisinde en fazla kalış süresinin ise 6,2 gün ile Kırıkkale’de yer aldığı kayıtlara geçti. 
 
TÜRKİYE ORTALAMASI 4 GÜN
 
Türkiye genelindeki hastanelerde hastaların ortalama kalış sürelerinin ise 4 gün olduğu dikkatleri çekti. İllerin toplam 32’sinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu aktarılırken, Karaman, Rize, Kocaeli, Çorum ve Bursa’nın ülke ortalamasıyla aynı olduğu, geri kalan 44 ilin de Türkiye ortalamasının altında olduğu paylaşıldı. Kayseri’de söz konusu 44 il içerisinde yerini aldı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ