Kayseri'de hastanelerin yatakları dolu

Türkiye'de hastanelerin yataklarındaki doluluk oranlarında Kayseri'nin 5. sırada yer aldığı ortaya çıktı.

Kayseri'de hastanelerin yatakları dolu

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen son bilgilere göre, Kayseri'de bulunan bütün hastanelerin yataklarındaki doluluk oranının yüzde 72 olduğu belirlendi. Söz konusu bu oran ile Kayseri iller arasında 5. sırada yerini aldı.

EN YOĞUN İL BAYBURT

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen hastanelerin yataklarındaki doluluk oranları bilgilerine göre, iller içerisinde en yüksek doluluğun yüzde 95 ile Bayburt olduğu bildirildi. Hastanelerdeki yatakların neredeyse tamamının dolu olduğu Bayburt'u ise yüzde 92'lik bir doluluk oranı ile ise Niğde takip etti. 3. sırada ise yüzde 75'lik doluluk oranı ile Kilis, Elazığ ve Trabzon illeri yerini aldı.

TUNCELİ'NİN HASTANE YATAKLARI BOŞ

Hastanelerdeki yatakların doluluk oranlarının paylaşıldığı bilgilerde Doğu Anadolu illerinden Tunceli'nin yüzde 40'lık doluluk oranı ile hastane yataklarının doluluğunun en az olduğu il bilgisi paylaşıldı. Tunceli'yi ise yüzde 42'lik doluluk oranı ile Siirt takip ederken, 3. sırada ise yüzde 44'lük doluluk oranı ile de Artvin bulundu.

YARIDAN FAZLASI NİTELİKLİ YATAK 

Hastanelerde bulunan yatakların nitelik durumlarına göre oranların verildiği bilgilerde ise Türkiye genelinde bulunan hastane ve yataklarının toplam olarak yüzde 57'sinin, yani yarıdan fazlasının nitelikli yatak olduğu da paylaşıldı. Kurumlara göre nitelikli yatak dağılımı ise şu şekilde oldu; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu: yüzde 45, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu: yüzde 27, üniversite hastaneleri: yüzde 59 ve özel hastaneler: yüzde 71.

EN ÇOK YATAK ÇOCUK HASTALIKLARINDA

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan alınan bilgilerde, hastanelerin servis bölümlerine göre yatak sayısının ise toplam 11 bin 617 yatak ile en fazla 'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları' servislerinde bulunduğu ortaya çıktı. Bu servisi ise toplam 10 bin 727 yatak miktarı ile 'İç Hastalıkları' servisleri izlerken, 3. sırada ise toplam 10 bin 520 yatak ile de 'Kadın Hastalıkları ve Doğum' servislerinin geldiği kayıtlara geçti. En az yatak sayısı bulunan servis ise toplam 884 ile ise 'Nefroloji' servisleri oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ