Kayseri'de her 17 kişiden biri Suriyeli

Suriyeliler Kayseri'de yaşayan ikinci büyük nüfusa sahip olmak üzere. Yapılan hesaplamalara göre Kayseri'de yaşayan her 17 kişiden biri Suriyeli.

Kayseri'de her 17 kişiden biri Suriyeli

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli göçmen sayısı 2018 yılı itibariyle 3 milyon 500 bine yaklaştı. Başbakan Yıldırım, dünya genelindeki Suriyeli mülteci sayısının toplamının bile Türkiye’yi geçmediğini açıkladı. Kafileler halinde ülkelerinden çıkarak Türkiye’ye gelen ve burada çeşitli illerine yerleşen Suriyeliler, özellikle ekonomik açıdan rahat ve iş olanağının yüksek olduğu illerde yaşamayı tercih ediyorlar.
 
Gaziantep, Urfa, Ankara, İstanbul gibi illerin yanı sıra Kayseri ve Konya gibi illerde de yoğun olarak yaşayan Suriyeliler, fabrika ve işyerlerinde çalışmanın yanı sıra esnaflık da yapmaya başladılar. Kayseri’de resmi rakamlara göre 70 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığı bilinirken, kayıtlı olmayanlarla birlikte bu sayının 80 bini geçeceği tahmin ediliyor. Kayseri’de yaşayan her 16 kişiden birini oluşturan Suriyeliler, aynı zamanda kent nüfusunun yüzde 5’ine denk geliyor. HABER MERKEZİ