Kayseri'de ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı düştü

Kayseri'de ikamet izni bulunan yabancı sayısında düşüş meydana geldiği öğrenildi.

Kayseri'de ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı düştü

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden edinilen en son illere göre ikamet izinli yabancı miktarları bilgilerine göre Kayseri’nin yaklaşık 2-3 aylık süreç içerisinde ikamet izinli yabancı miktarında düşüş meydana geldiği kaydedildi.

DÜŞÜŞ BİN KİŞİYİ AŞTI

Kayseri’de ikamet izni ile bulunan yabancı sayısında söz konusu süreçte binin üzerinde azalma yaşandığı kayıtlara geçti. Buna göre yaklaşık üç ay önce Kayseri’de toplam 6 bin 79 ikamet izinli yabancı bulunduğu öğrenilirken, geçen 3 aylık süreçte ise binin üzerinde bir düşüş yaşanarak 5 bin 39’a gerilediği görüldü. Kayseri’de gerçekleşen düşüş miktarı bin 40 oldu.

KAYSERİ İKAMETTE 15’İNCİ SIRAYA GERİLEDİ

İkamet izinli yabancı sayılarında iller arasında daha önce 11’inci sırada yer alan Kayseri son bilgilere göre ise 15’inci sıraya geriledi. Kayseri’den sonra Türkiye’de en fazla ikamet izinli yabancı bulunan il de 4 bin 930 yabancı ile Aydın oldu.

 

Türkiye’deki en fazla yabancı sayısına sahip olan ilk 10 şehrin durumu ise sırasıyla; ‘İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, İzmir, Gaziantep, Muğla, Sakarya ve Yalova’ oldu. En çok tercih edilen iller arasında daha çok turistik özellikler ve çalışma imkanlarının fazla olduğu yerlerin ağırlıkta olduğu dikkatleri çekti.

 TÜRKİYE’DE İKAMET İZİNLİ YABANCI SAYILARINDA ARTIŞ

Türkiye genelinde ikamet izinli yabancıların yarım milyondan fazla olduğu görülürken, bir önce belirlemelere kıyasla yurt genelinde ikamet izinli yabancı sayısında büyük bir artış meydana geldiği de dikkatleri çekti.  Buna göre daha önce Türkiye’deki ikamet izinli kayıtlı yabancı sayısının 542 bin 302 olduğu paylaşılırken, en son belirlemelere göre ise bu rakamın 50 binin üzerinde artışla 597 bin 142’ye ulaştığı bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ