Kayseri'de iş yeri, esnaf sayısını geride bıraktı

Türkiye'nin sanayi ve ticaret şehirlerinin en önemlilerinden Kayseri'de esnaftan çok iş yeri bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum ise bir esnafın birden çok iş yerine sahip olduğunu gösteriyor.

Kayseri'de iş yeri, esnaf sayısını geride bıraktı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan (TESK) edinilen bilgilere göre Kayseri'de toplam 21 bin 467 esnaf bulunurken, buna karşın ise toplam; 23 bin 040 iş yeri yer alıyor. Buna göre Türkiye'deki diğer illerde de genel olarak böyle olan durumun Kayseri'de de değişmediği belirlendi. Türkiye toplamında da yine esnaf sayısının iş yeri sayısından fazla olduğu kaydedildi. Verilen diğer bilgilerde ise iş yeri sayısının esnaftan fazla olduğu iller arasındaki en yüksek farkın yaşandığı iller ise İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya olurken, farkın en az olduğu iller ise; Hakkari, Bayburt, Kilis, Iğdır ve Tunceli oldu. Listeye göre, Türkiye'de esnafın iş yeri sayısından fazla olduğu bir il bulunmuyor.

ESNAF ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Verilen bilgilere göre Kayseri'deki esnaf nüfusunun toplam nüfusa oranı ise yüzde 1.66 ile yüzde 2.05 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Türkiye ortalamasının üzerinde olan ve en yüksek olan iller ise şöyle sıralandı; Muğla yüzde 3.98, Burdur ve Çanakkale yüzde 3.55, Edirne ise yüzde 3.42. Listede toplam nüfusa göre esnaf nüfusunun oran olarak en az çıktığı iller ise şu şekilde oldu;  Şırnak yüzde 0.76, Diyarbakır yüzde 0.91 ve Batman yüzde 0.93.

 Verilen bilgilerde en çok oda olan iller ise İstanbul (163), İzmir (129) ve Ankara (114). En az odaya sahip iller de şöyle oldu; Ardahan (3), Tunceli ve Hakkari (5) ve Muş, Batman ve Bayburt (6). ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ