Kayseri'de kişi başına düşen tasarruf mevduatı 6 bin lira

Kayseri'de kişi başına düşen tasarruf mevduatı tutarının toplam 5 bin 927 lira 92 kuruş olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de kişi başına düşen tasarruf mevduatı 6 bin lira

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) edinilen bilgilere göre, Kayseri'nin 2016 yılı ilk çeyreğinde kişi başına düşen tasarruf mevduatı miktarının yaklaşık 6 bin lira olduğu öğrenilirken, Kayseri'nin Karaman'ın hemen ardından geldiği belirlendi. 

TASARRUF MEVDUATINDA ARTIŞ  

BDDK'dan elde edilen bilgilerde, Kayseri'de 2015 yılının son çeyreğine kıyasla 2016 yılının ilk çeyreğinde kişi başına düşen tasarruf mevduatları tutarlarında artış yaşandığı kayıtlara geçti. Buna göre 2015 yılının son çeyreğinde Kayseri'de kişi başına düşen tasarruf mevduat miktarı toplam 5 bin 883 lira 80 kuruş olurken, 2016 yılı ilk çeyreğinde ise bu rakam toplam 5 bin 927 lira 92 kuruşa yükseldi. Artış miktarı ise 44 lira oldu. 

İLK SIRADA İSTANBUL, SONDA HAKKARİ 

Türkiye'deki illerin kişi başına düşen tasarruf mevduatı miktarlarında ise ilk sırayı toplam 21 bin 422 lira 32 kuruş mevduatı bulunan İstanbul alırken, son sırayı ise kişi başına bin 13 lira 62 kuruş tasarruf mevduatı düşen Hakkari oldu. Hakkari'yi sırası ile Muş ve Şırnak izlerken, İstanbul'u ise yine sırası ile Ankara ve Muğla izledi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ