Kayseri'de krediler, mevduatları aştı

Kayseri'de kredilerin mevduatları aştığı ortaya çıktı.

Kayseri'de krediler, mevduatları aştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) FİNTÜK biriminden elde edilen bilgilere göre, 2015 yılı 3. çeyreğinde belirlenen krediler ve mevduatlar toplamında Kayseri'de meydana gelen kredilerin, mevcut mevduatları aşarak geride bıraktığı öğrenildi.  

KREDİLER 17 MİLYAR, MEVDUATLAR 11 MİLYAR LİRA OLDU  

BDDK'nın verdiği bilgilerde 2015 yılı 3. çeyreğinde Kayseri'deki sektör kredilerinin toplam 17 milyar 164 milyon 386 bin Lira'ya ulaştığı görülürken, aynı dönemdeki toplam mevduat tutarının ise 11 milyar 111 milyon 581 bin Lira'da bulunduğu kayıtlara geçti. Buna göre 2015 yılı 3. çeyreğinde Kayseri'deki toplam kredi tutarı ile mevduat tutarı arasındaki farkın yaklaşık olarak 6 milyar Lira'yı bulduğu görüldü.   

YERLİ VE ÖZEL ALANDA DA DURUM AYNI  

Edinilen bilgilerde Kayseri'deki kredi tutarı toplamının yerli ve özel kategorisinde de durumun aynı olduğu gözler önüne serildi. Buna göre Kayseri'deki toplam özel ve yerli krediler toplamı 7 milyar 575 milyon 821 bin Lira şeklinde gerçekleşirken, mevduat tutarı toplamının ise 3 milyar 830 milyon 423 bin Lira seviyesinde meydana geldiği ve aradaki farkın da yaklaşık olarak 4 milyar Lira olduğu belirlendi.  

MEVDUATLAR KREDİLERİ FONLAYAMADI

Kayseri'de 2015 yılının 3. çeyreğinde meydana gelen sektör ile yerli özel krediler ve mevduatlar miktarında, bankalardaki mevduatların kredileri fonlayamadığı, yani kredi mevduat oranında mevduatların kredileri karşılayamadığı sonucu ortaya çıktı. Söz konusu alanlarda Kayseri'nin mevduatlardaki birikiminden çok kredileri ile ekonomisini sürdürdüğü gözler önüne serildi. 

Elde edilen verilerde Türkiye'deki illerin büyük çoğunluğunda aynı durumun yaşandığı bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ