Kayseri'de merkezi yönetim gelir ve gider miktarında artış

Kayseri'nin merkezi yönetim bütçe gelir ve giderlerinde artış yaşandığı görüldü.

Kayseri'de merkezi yönetim gelir ve gider miktarında artış

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden (BÜMKO) elde edilen son bilgilere göre, Kayseri'de merkezi yönetim bütçe gelir ile gider miktarlarının sürekli olarak artış gösterdiği öğrenilirken, son açıklanan verilere göre Kayseri'de gelirlerin 2 buçuk milyar Lira'ya yaklaştığı, giderlerin ise 3 buçuk milyar Lira’yı aştığı belirlendi.

Iğdır, Şırnak, Kars ve buna benzer diğer bazı illerde ise gelir ile giderler miktarında düşüş yaşandığı bildirildi. 

GİDERLER GELİRLERİ AŞTI

BÜMKO'dan paylaşılan iller bazında merkezi yönetim bütçe gelir ve giderleri bilgilerinde, son açıklanan Kasım 2015 yılı rakamlarında merkezi bütçe yönetim gelirlerinin, giderleri aştığı ortaya çıktı. Buna göre Kayseri'de 2 milyar 339 milyon 655 bin Lira merkezi yönetim bütçe geliri gerçekleşirken, giderlerin ise toplam 3 milyar 518 milyon 703 bin Lira olduğu kayıtlara geçti. Kayseri'de gelirlerin giderleri karşılama oranı 66.5 oldu.

10 İLDE GELİRLER GİDERLERDEN FAZLA OLDU

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilerde, Türkiye'de 71 il dışındaki 10 ilde, merkezi yönetim bütçe gelirleri, giderleri geçti. Bu iller ise şunlar oldu; Ankara, Antalya, Bursa, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ ve Zonguldak. Geri kalan 71 ilde ise gelirler giderleri aşamadı.

Verilen bilgilerde Türkiye geneline bakıldığında ise neredeyse gelir ve giderler miktarında bir eşitlik söz konusu oldu. Buna göre merkezi yönetim bütçe gelirlerinde son verilere göre toplam gelirler 441 milyar 792 milyon 535 bin Lira olurken, toplam giderler ise 447 milyar 221 milyon 665 bin Lira şeklinde gerçekleşti. Türkiye genelinde gelirlerin giderleri karşılama oranı da yüzde 98.8 oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ