Kayseri'de mobil telefon yaygınlık oranı yüzde 78

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) edinilen Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Penetrasyon Oranlarının İl Bazında Analizi raporu bilgilerinde, Kayseri'deki mobil telefon penetrasyon (nüfusa yaygınlık) oranı yüzde 78,32 olarak belirlendi.

Kayseri'de mobil telefon yaygınlık oranı yüzde 78

KAYSERİ ORTALAMA DÜZEYDE

Cep telefonlarının nüfusa yaygınlığı sonuçlarının paylaşıldığı raporda, yüzde 100'ün üzerinde olan iller ile yüzde 52 düzeyinde olan iller görüldü. Buna göre mobil telefonların nüfusa göre yaygınlık oranı yüzde 78,32 olan Kayseri'nin Türkiye'de orta seviyelerde yer aldığı ortaya çıktı.  Kayseri'de sabit telefonların nüfusa oranla yaygınlığı ise yüzde 16,18 şeklinde gerçekleşti. Bu verilere göre Kayseri'de mobil telefonların yaygınlık miktarı, sabit telefonların yaygınlık miktarını neredeyse 5'e katladı.

SABİTTE VE MOBİLDE EN YÜKSEK İSTANBUL

Verilen sabit ve mobil telefon kullanıcılarının yaygınlık bilgilerinde Türkiye'de en yüksek oranlara sahip il İstanbul çıktı. Buna göre sabit telefonda yaygınlık oranı 26,28 olurken, mobil telefon yaygınlığında ise yüzde 100'ü geçerek yüzde 122,21 oldu.

Sabit telefonun en az yaygın olduğu il ise yüzde 3,03 ile Van olurken, mobil telefonun en az yaygın olduğu il de yüzde 52,54 ile Muş çıktı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ