Kayseri'de özel tasarruf mevduat miktarı 1 milyar 300 bin Lira oldu

Kayseri'nin özel ve yerli olarak mevduatlardaki tasarruf miktarının toplam 1 milyar 300 milyon 130 bin Lira olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de özel tasarruf mevduat miktarı 1 milyar 300 bin Lira oldu

Bankacılık Düzenleme ve denetleme Kurumu'nun (BDDK) FİNTÜRK adlı biriminden edinilen 2015 yılı 3. çeyrek olan son bilgilerde, sürekli olarak artış gösteren özel tasarruf mevduatı toplamının 1 milyar 300 milyon Lira'yı bulduğu öğrenilirken, insanların tasarrufa yöneldiği görüldü.

EN YÜKSEK MİKTARA ULAŞTI

Kayseri'nin özel tasarruf mevduatı hesaplarında, hem yıllar bazında, hem de yıl içindeki dönemler bazında en yüksek tasarruf mevduatı miktarına 2015 yılı 3. çeyreğinde ulaşıldığı belirlendi. Söz konusu dönemde 1 milyar 300 milyon 130 bin Lira'ya ulaşan tasarruf mevduatı miktarının 2007 yılının 4. çeyreğinden bugüne en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi. 

KAYSERİ, PARASINI İŞLETİYOR

FİNTÜRK'ten edinilen bilgilerde, tasarruf mevduat miktarlarında Kayseri, iller içerisinde 21'inci sırada yerini alırken, gerek nüfus, gerekse yönetim birimi olarak kendi ölçeğinde bulunan diğer şehirlere kıyasla geride kaldı. Buna göre Kayseri'de bulunan paraların, tasarruf şeklinde mevduat hesaplarında beklediği değil, muhtemel olarak mal ve hizmet üretimi veya alımında kullanılmak üzere kullanıldığı gözler önüne seriliyor. 

İller içerisinde en yüksek özel tasarruf mevduat miktarının ise toplam 90 milyar 438 milyon 269 bin lira ile İstanbul'da bulunduğu görülürken, onu ise toplam 18 milyar 893 milyon 479 bin Lira ile başkent Ankara takip etti. Listede 3. sıra ise toplam 15 milyar 46 milyon 917 bin Lira tasarruf mevduatına sahip olan İzmir'in oldu. İllerin tasarruf mevduatı miktarlarında en son sırayı ise toplam 50 milyon 536 bin Lira ile Hakkari olduğu kayıtlara geçti. Verilen bilgilerde yurt dışı özel tasarruf mevduatı miktarı ise toplam 5 milyar 186 milyon 784 bin Lira şeklinde paylaşıldı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ