Kayseri'de rüzgar enerjisinin alanı 377 kilometrekare

Kayseri'nin, rüzgardan elektrik enerjisi üretimi potansiyeli bulunan alan miktarı sıralamasında 17. sırada bulunduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de rüzgar enerjisinin alanı 377 kilometrekare

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye geneli ve il bazlı rüzgar enerjisi teknik potansiyelleri araştırmasında, rüzgardan elektrik üretme alan miktarında toplam 377,06 kilometrekare alan ile iller arasında 17. sırada yer aldı.  

KAYSERİ'NİN GÜNEY KISMI DAHA ELVERİŞLİ

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün rüzgar enerjisi fizibilite raporlarında Kayseri'deki rüzgar enerjisinden elektrik üretme santrallerinin kurulabileceği en uygun bölgenin, Adana ve Niğde sınırında bulunan kısımlarda yer aldığı tespit edilirken söz konusu bölgede, rüzgar hızının 7 ve üzeri metre saniye seviyesinde olduğu bilgisi verildi. 

DENİZ KIYILARI ÇOK UYGUN

Rüzgar enerjisi ile ilgili verilen fizibilite bilgilerinde Türkiye'nin kıyı kesimlerinde bulunan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Muğla ve Samsun gibi illerde rüzgardan enerji elde edilebilecek alan miktarlarının bin kilometrekarenin altına düşmediği gözlemlendi. Bu iller içerisinden ise en yüksek alana sahip il toplam 2 bin 765 kilometrekare ile Balıkesir olurken, onu sırasıyla İzmir ve Çanakkale takip etti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ