Kayseri'de taşımalı eğitimde taşınan öğrenci sayısı arttı

Kayseri'nin kırsal kesimlerinde uygulanan taşımalı eğitimde taşınan öğrenci sayısında artış yaşandığı öğrenildi.

Kayseri'de taşımalı eğitimde taşınan öğrenci sayısı arttı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) edinilen son bilgilere göre, Kayseri’de gerçekleştirilen taşımalı eğitim uygulamasında, temel eğitim seviyesi olan ilkokul-ortaokul düzeyinde taşınan öğrenci sayılarında bir önceki eğitim öğretim yılına kıyasla artış meydana geldiği dikkatleri çekti. MEB’in verdiği bilgilerde, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında taşımalı eğitim gören öğrenci sayısı toplam 4 bin 31 iken, 2016-2017 ilk yarısında ise bu rakamın yaklaşık 400 öğrenci artışla 4 bin 418’e yükseldiği gözlendi.

TAŞINILAN OKUL SAYISI DA ARTTI

Kayseri’de taşımalı eğitim gören öğrenci sayısında artış yaşandığı kayıtlara geçerken, taşınılan okul miktarında da artış yaşandığı belirlendi. Buna göre bir önceki eğitim-öğretim döneminde taşınılan okul sayısının toplam 106 olduğu paylaşılırken, bu eğitim-öğretim döneminde ise bu sayının 110’a ulaştığı bildirildi.

KAYSERİ SIRALAMADA 55’İNCİ

Kırsal kesimdeki öğrencilerin merkezi yerlerdeki okullara taşınarak eğitim-öğretim alması sağlanan taşımalı eğitim sistemindeki iller arasında taşınan öğrenci miktarı sıralamasında Kayseri, toplam 4 bin 418 öğrenci ile 55’inci sırada yerini aldı. Kayseri’yi 4 bin 338 öğrenci ile Karaman izledi.

TÜRKİYE’DE TAŞIMALI EĞİTİMİN OLMADIĞI ŞEHİR YOK!

Türkiye’de taşımalı eğitimin olmadığı bir ilin bulunmadığı öğrenilen bilgilerde, iller içerisinde en yüksek taşımalı eğitim gören öğrencinin toplam 69 bin 705 öğrenci ile Şanlıurfa’da yer aldığı dikkatleri çekti. Şanlıurfa’yı 46 bin 434 öğrenci ile Diyarbakır, Diyarbakır’ı da 43 bin 305 ile Van izledi. Taşımalı eğitimde en az öğrencinin bulunduğu il ise toplam 915 öğrenci ile Yalova olurken, onu da 1343 öğrencisi bulunan Kırıkkale ile arkasından 1389 öğrencisi bulunan Tunceli takip etti.

Türkiye genelinde ise taşımalı eğitim-öğretim alan öğrenci sayısının 817 bin 799 olduğu iletildi. HABER: KAAN AKBAŞ