Kayseri'de taşımalı eğitimin maliyeti 26 milyon lira

Kayseri'de taşımalı eğitimin maliyetinin 26 milyon liraya yaklaştığı ortaya çıktı.

Kayseri'de taşımalı eğitimin maliyeti 26 milyon lira

Nüfusu az ve dağınık olan kırsal yerleşimlerdeki zorunlu öğrenim kapsamındaki öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki merkez ilköğretim okullarına günübirlik taşınması ile yapılan taşımalı eğitimin 2016-2017 dönemindeki toplam maliyetinin 25 milyon 802 bin 632 lira olduğu öğrenildi. 
 
Kayser Valiliği’nden elde edilen bilgilerde, 2016-17 döneminde ilkokul+ortaokul düzeyinde toplam 3 bin 807 öğrencinin taşımalı eğitim gördüğü ve toplam maliyetin ise 8 milyon 670 bin 379 lira olduğu, ortaöğretim düzeyinde toplam 4 bin 739 örencinin taşımalı eğitim aldığı ve toplam maliyetin 12 milyon 657 bin 628 lira olduğu ve özel eğitim düzeyindeki taşımalı eğitim gören toplam bin 912 öğrencinin ise 4 milyon 474 bin 625 lira maliyeti olduğu kayıtlara geçti. 
 
TAŞIMALI EĞİTİM ELEŞTİRİ ALIYOR
 
Taşımalı eğitimin pek çok kişi tarafından verimsiz ve aynı zamanda külfeti bol bir eğitim sistemi olarak görüldüğü ifade ediliyor. Eleştiriler sadece bununla da kalmıyor. Bunların dışında taşımalı eğitim ile ilgili; köylerin öğretmensiz bırakıldığı, taşımayı yapan şirketlerin yönetmeliğe uygun şekilde görev ve sorumluluklarını yerine getirmemeleri, getirmeleri için gerekli önlemlerin alınmayışı, denetimlerin noksan oluşu ve tüm bu aksaklıklar sebebiyle meydana gelen trafik kazaları yüzünden her yıl öğrencilerin yaralanması veya yaşamlarını yitirmesi gibi eleştiriler yöneltiliyor. HABER: KAAN AKBAŞ