Kayseri'de trafiğe ne yapılsa çare olmuyor

Kayseri'de trafik sorunu için ne yapılsa çözüm olmuyor. Önceki gün akşam saatlerinde Tuna Kavşağı'nda yaşanan trafik sıkışıklığı yapılan çalışmaların, sürücü hataları nedeniyle boşa çıktığını gösterdi.

Kayseri'de trafiğe ne yapılsa çare olmuyor

Tuna Kavşağı’nda trafik ışıklarına uymayan bazı sürücüler araçları ile arada kalınca trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin trafiğin hızlı, düzenli ve güvenli akılı için bunca ulaşım planlaması ve yatırımı yapmasına, yeni çözümler üretmesine rağmen trafik kurallarına uymayan sürücülerin yaptığı kural ihlalleri yatırımları boşa çıkarırken, trafiğin aksamasına da neden oluyor.
 
Hem raylı sistemi hem de karayolu araç trafiğini düzenleyen Tuna Kavşağı’ndaki trafik ışıklarına uygun hareket etmeyen araç sürücüleri, aralarda kalarak trafiği düzenli akışını aksatırken, tıkanan trafikte de araçlar uzun kuyruklar meydana getiriyor. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan olaylarda araç sürücülerinin ışık ihlali yapmadan daha duyarlı araç kullanmaları gerekiyor. Trafik kurlarına uygun araç kullanmayan araç sürücülerinin bu tutumu, kurallara uyulmadığında yollara ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın trafik sorununun etkin çözüme kavuşmayacağını gözler önüne seriyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ