Kayseri'de 'Trafik Dedektifleri Projesi' ile 64 bin çocuğa ulaşıldı

Polis Haftası nedeni ile Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle halkı bilgilendiren polisler, Polis Haftası'nı kutlarken, çeşitli projelerini de halka duyurdu.

Kayseri'de 'Trafik Dedektifleri Projesi' ile 64 bin çocuğa ulaşıldı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nin standında geleceğin şoförleri olacak çocukların bilgilendirilmesi amacıyla halka ulaşan polisler, Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın bütün yurtta uygulamaya koyduğu 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında bilgilendirme yaptı, arka yüzünde trafik andı bulunan trafik dedektifi kimlik kartı dağıttı. Çocukların ve velilerinin yoğun ilgi gösterdiği uygulama hakkında bilgi veren görevli polisler, söz konusu proje ile Kayseri'de birçok okul ve çocuğa ulaştıklarını bildirdi.

344 OKULDA 63 BİN 971 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Trafik Dedektifleri Projesi hakkında bilgiler paylaşan görevli polisler, özel ve resmi bir çok kurumun destek olduğu bu proje ile gelecek neslin üyeleri çocuklara ve onların da büyüklere tesir etmesi suretiyle büyüklere, trafik kurallarına uymanın öneminin anlatılması ve bu konuda bir farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade ederken, söz konusu projeyle 2015 yılında Kayseri'de toplam 344 okul ve 63 bin 971 çocuğa ulaşıldığını dile getirdi. 

'Trafik dedektifleri bilinçli nesiller için yola çıkıyor' sloganı ile yürütülen projede genel trafik kurallarının yanı sıra; 'trafik ışık ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yay geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yay güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları' gibi trafik ile çocukları ilgilendiren konularda da bilinçlenmenin sağlanmaya çalışıldığı kaydedildi.

ÇOCUKLAR DAHA GÜVENLİ TRAFİK İÇİN AND İÇİYOR

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında çocuklara çeşitli bilgilendirici dokümanların verildiği de dikkatleri çekerken, bu projeye dahil olan her çocuğa arkasında 'trafik andı' bulunan 'trafik dedektif kartları veriliyor. Ad, soyad, doğum tarihi ve kan grubu gibi önemli tanıtıcı bilgilerin bulunduğu kartın arka kısmında da bu kartı edinen her çocuğun trafikte yapması gerekenleri anlatan 'trafik andı' bulunuyor. Bu kartı alan çocukların bu anda uygun davranması sözünü verdiği uygulamada trafik andının içeriğinde ise şu maddeler yer alıyor; 'ön ve arka koltukta emniyet kemerimi takacağıma, kırmızı ışıkta durup yeşil ışıkta geçeceğime, araç durmadan araca binmeyeceğime ve araçtan inmeyeceğime, hareket halindeki araçta ayakta durmayacağıma, hareket halindeki araçtan elimi kolumu ve başımı camdan ve kapıdan çıkartmayacağıma, araçtan inerken sağ kapıdan ineceğime, oyun parkları dışında cadde ve sokaklarda oyun oynamayacağıma, yay kaldırımı dışında cadde ve sokaklarda yürümeyeceğime, diğer yaya ve sürücülerin haklarına saygılı olacağıma' söz veriyorum. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ