Kayseri'de tüccarlık babadan oğula geçiyor

Kayseri'de esnafın çocuğunun da esnaf olduğu belirlendi.

Kayseri'de tüccarlık babadan oğula geçiyor

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) yapmış olduğu tüccar profilleri araştırmasında tüccarlık mesleğinin babadan oğula geçtiği görülürken, tüccarların genellikle çocuklarının da, bir başka deyişle tüccarların babalarının da yine tüccar olduğu ortaya çıktı. 

Kayseri'de toplam 1550 tüccar üzerinde yapılan araştırmaya göre, tüccarların 510 adet ile yüzde 32.8'inin babasının da tüccar olduğu görülürken, bu sayı ile tüccarlığın en çok baba mesleği olan meslek olduğu belirlendi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre tüccarların baba mesleğinin en çok bulunduğu ikinci meslek türü ise toplam 190 kişi ile serbest meslek erbabı oldu. Listede 3. sırayı ise 133 kişi ile devlet memurları aldı. 

Tüccarların babalarının meslekleri araştırmasında diğer meslek gruplarına sahip olan baba meslekleri ise toplam 75 kişi ile devlet işçisi, 65 kişi ile sanayici, 48 kişi ile özel sektör işçisi oldu. Diğer baba mesleği gruplarının toplamının 486 olduğu araştırmada 43 tüccarın da soruyu cevapsız bıraktığı bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ