Kayseri'de turizm ciddi derecede önem kazandı

Kayseri, şehrin yapısı ve tarihi benliği ile turist şehri haline gelmeye başladı.

Kayseri'de turizm ciddi derecede önem kazandı

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş,  Kayseri’ye Alman turistlerin daha çok seyahat ettiğini söyleyerek yerel yönetimlerin projelerinin Kayseri turizmini olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak bu yıl içersinde Kayseri’yi 60 bin civarında yabancı turistin ziyaret ettiğini açıkladı. 

İnsanların çevreye olan duyarlılıklarının artması sonucunda turizmin geliştiğini söyleyen Taymuş, “Dünya genelinde insanların geliri arttıkça ve çevreye olan ilgileri duyarlılıkları arttıkça, seyahat etme oranları da attı. Böylelikle turizm sektörü tüm dünyada önem kazanırken, bu artış Kayseri’de de sağlanmaya başladı. Bu bilinçlerde oluşan, turizmin önemi ve gelecekteki faydaları, istihdam yaratmakta ki faydası, döviz yaratmaktaki faydası, sosyal hayata olan faydası olunca Kayseri’de turizm ciddi derecede önem kazandı.” dedi.

YEREL YÖNETİMLER TARİHİ DOKUYU KORUYOR

Yerel yönetimlerin turizm sektörüne politikalarında ciddi şekilde yer vermeye başladığını ve büyükşehir belediyesinin ve diğer belediyelerin turizm sektöründe üzerine düşen görevini yapmaya başladığını savunan Taymuş, “Belediyelerin projeleri ile Kayseri turizminin daha canlanacağını düşünüyorum. Tarihi restorasyonlar, çevre düzenlemesi, doğal değerlerin korunması, turizm dokusunun düzenlenmesi gibi durumları yerel yönetimler yaptı. Sermayeler turizme yatırım yapmaya başladı. Otel sayımız birden bire devasa artışlar göstermeye başladı. Tabi ki otellerin doluluk oranları mevsimlere göre değişiyor. Seyahat acentelerimiz ve restorantlarımız turizm kalitesinde yapıldı. Hükümetin koyduğu birtakım yasal değişiklikler ile Kültür ve turizm bakanlığının da yardımı ile tarihin taşınmaz kültür varlıklarının restoresine çok büyük ağırlıklar verildi. Kayseri valimizin de desteklemesiyle yeni kitaplar basıldı, tanıtım CD’leri yapıldı.” ifadelerini kullandı.

60 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş, Kayseri’ye birçok yeni yapıtlar kazandırdıklarını ve bu hizmetin devam edeceğini söylerken, “Ali Sait Paşa sokağının restoresini yeni tamamladık. Zamanla orada yeni yeni hizmetlere başlamayı düşünüyoruz. Biraz da iş biraz da özel sektöre düşüyor. Orada cafeler, restoran oluşunca orası aktivite bölgesi, dinlenme ve tarihi dokuyla buluşma yeri olacaktır. biz hizmet amaçlı Uluslar arası fuarlara gidiyoruz, tanıtım kitapları basıyoruz yüzey araştırmaları yapıyoruz bunlar da projelerimiz arasında. Kayseride ki müzelerimizde eser sayısında sıkıntı yok ama fiziki yapı olarak biraz sıkıntımız var. Ama Kayseri Kalesi’nin içine yaptığımız müze ile Kayseri lüks bir müzeye sahip olacaktır. Ama bu faktörler turist sayımızı azaltmıyor. Hatta şuan Selçuklu Müzesinde, Soğanlı ve Kaniş Karum bölgesinde turist sayımız yeterince fazlalaştı. Şuan otellerde kalan yabancı turistlerimize bakacak olursak tam bir rakam söylemek zor olsa da bu rakam 60 bin civarındadır.” dedi.
Kayseri'de kültür ve doğa turizminin yanında sağlık turizminin de gelişmeye başladığını ifade eden Taymuş, “Kayseri’de Alman ve Avrupalı turistler yoğunluk kazanıyor. Arap ve Rus turistlerimizin de yavaş yavaş gelmeye başladıklarını görüyoruz. Kayseri zengin ve orta yaş grubuna dahil turistlerimizin seyahatine uygun bir sınıftır. Doğayı tahrip etmeyen her proje turizme katkı sağlar.”diye konuştu. 

Özel Haber: Hatice Sırma (stajyer)