Kayseri'de uyuşturucu ne ucuz ne pahalı

Kayseri'nin eroin, kokain ve esrar gibi uyuşturucu maddelerin ne en ucuz, ne de en pahalı il olduğu belirlendi.

Kayseri'de uyuşturucu ne ucuz ne pahalı

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan uyuşturucu maddelerin fiyat araştırmasında Kayseri'nin iller içerisinde ne en ucuza ne de en pahalıya uyuşturucu satıldığı kayıtlara geçerken, Kayseri'de uyuşturucu madde fiyatlarının orta düzeyde olduğu belirtildi.

EN UCUZ UYUŞTURUCU MADDE GÜNEY İLLERİNDE

TUBİM tarafından verilen uyuşturucu fiyat bilgilerine göre, Türkiye'de iller içerisinde Suriye ve İran sınırına yakın olan illerden başta Hatay olmak üzere diğer Doğu ve Güneydoğu illerinde uyuşturucu fiyatlarının en düşük düzeyde olduğu paylaşıldı. Buna göre toz esrarın kilo fiyatı en az Hatay ilinde olurken, en yüksek ise bir Karadeniz ili olan Artvin'de bulundu. Eroinde ise en düşük fiyat Van'da iken, en yüksek fiyat ise Iğdır'da kaydedildi. Kubar esrarsa ise en düşük fiyat yine Hatay'da olurken, en düşük fiyat ise yine Artvin'de gerçekleşti. Verilen diğer uyuşturucu madde fiyat bilgilerinde ise iller ve düzeyler şu şekilde oldu: kaptagon en ucuz Gaziantep en pahalı Elazığ ve İstanbul, metamfetamin en düşük Hakkari ve Van en yüksek ise İstanbul.

TÜRKİYE'DE SENTETİK UYUŞTURUCU HIZLA ARTIYOR

Düzenlenen Uyuşturucu Raporu'na göre, Türkiye genelinde ekstazi, metamfetamin, bonzai gibi sentetik kannabinoidler gurubundan olan uyuşturucu maddelerde hızla artış yaşandığı ve hemen her ile yayıldığı görüldü. Son araştırmaları olan 2011, 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan verilerde 2011 yılında ağırlığı batı illeri olmak üzere toplam 26 ilde yaygın olan söz konusu uyuşturucu grubu maddeler,n, 2012 yılına gelindiğinde ise neredeyse iki katına çıkarak ve Türkiye'nin orta ile doğusuna doğru yönelerek 43 ile yükseldi. Yıllar içerisinde 2013 yılında ise bu miktar yine yaklaşık iki katına çıktı ve neredeyse bütün Türkiye'yi kaplayarak 70 ile yükseldi. 2013 yılında bu uyuşturucu maddeleri kullanmayan iller parmakla sayılacak kadar az kaldı ve şu iller oldu; Osmaniye, Gümüşhane, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Muş, Şırnak, Hakkari ve Ardahan. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ