Kayseri'de uyuşturucunun her türü kullanımda

Kayseri'de uyuşturucu madde bağımlılığı yapan ve ölüme varan sonuçlara götüren her türlü maddenin kullanımının bulunduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de uyuşturucunun her türü kullanımda

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından verilen araştırma sonuçlarının da yer aldığı son Türkiye Uyuşturucu Raporu'nda Kayseri'deki madde bağlantılı ölümlerde, ölüme götüren her türlü uyuşturucu madde bağımlılığının bulunduğu belirlendi.

ESRAR, KOKAİN, EKSTAZİ VE AFYON TÜREVLERİ...

TUBİM Uyuşturucu Raporu'na göre Kayseri'de madde bağlantılı ölüm meydana getiren ve aralarında esrar, kokain, ekstazi ile afyon türevlerinin de bulunduğu her çeşit uyuşturucu madde kullanımın bulunduğu paylaşılırken, Türkiye'de Kayseri gibi olan 7 ilin daha bulunduğu kayıtlara geçti. Söz konusu iller ise şu şekilde sıralandı; İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Muğla, Mersin, Antalya ve Ankara.

KAYSERİ'DEN 2014'TE 13 ÖLÜM

Uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda yayınlanan raporda, madde bağlantılı ölüm sonuçlarına göre Kayseri'de 2014 yılında toplam 13 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Madde bağlantılı ölümleri içerisinde uyuşturucu madde bağımlılığı ile hayatını kaybedenlerin madde türlerine göre dağılımı ise şöyle oldu; afyon türevleri: 2, esrar: 5, amfetaminler: 5 ve kokain ise 1.

TÜRKİYE'DE 830 ÖLÜM

Raporda verilen bilgilere göre Türkiye genelinde madde bağlantılı ölüm miktarının ise toplam 830 olduğu görülürken, iller içerisinde en yüksek ölüm miktarı İstanbul'da oldu. İstanbul'u ise sırasıyla başkent Ankara, Adana, İzmir ve Antalya takip etti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ