Kayseri'de 'Yetenek Avcıları Projesi' ile seminerler verimli geçti

Kayseri'de öğretmenlerin seminerlerinin 'Yetenek Avcıları Projesi' ile çok verimli geçtiği öğrenildi.

Kayseri'de 'Yetenek Avcıları Projesi' ile seminerler verimli geçti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı seminer dönemi çalışma programına göre ilk hafta her öğretmenin kendi bulunduğu okulda seminer çalışmasına katılacağı, ikinci hafta ise isteyen öğretmenin seminer çalışmasını başka bir ilde yapabileceği duyrulurken, mesleki çalışmalar olan seminerlerin de ne derece verimli olduğu gündeme geldi.
 
Mesleki çalışmalar kapsamında yapılan seminerlerin istenilen düzeyde verimli olamadığı iddia edilirken, bunların genel anlamda göstermelik olarak yapıldığı öne sürüldü.
 
Ancak bu yıl Kayseri’de durumun diğer yıllardan çok farklı olduğu paylaşıldı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) ve ORAN Kalkınma Ajansı’nın ortak paydaş olarak yürüttükleri ‘Yetenek Avcıları Projesi’ ile Kayseri’deki sınıf öğretmenlerine 1 hafta boyunca mesleki çalışma yapma fırsatı tanındığı öğrenildi. Proje kapsamında bir hafta boyunca öğleye kadar alanında uzman akademisyenlerin sunumları ve akabinde öğleden sonra gruplar halinde yapılan atölye çalışmaları ile devam edildiği,  atölye çalışmaları kapsamında, katılan öğretmenlere modern çağın gereksinimleri ile değişen ve gelişen toplum yapısına yönelik olarak;  drama, zihin haritaları, kodlama–robotik, eğitim koçluğu, stem ve akıl–zeka oyunları gibi yeni eğitim öğretim metotları alanlarında çalışmalar yapıldığı ve öğretmenlerde farkındalık yaratılmasının amaçlandığı aktarıldı.
 
 Proje Kapsamında seminere katılan birkaç öğretmenin görüşlerinin de şöyle olduğu paylaşıldı: “İlk defa bu kadar verimli bir seminer dönemi geçirdim.” “Hiç bilmediğim alanlar hakkında bilgilendim.” “Derslerimde kullanmak üzere pratik anlamında çok şey öğrendim.” “İlk defa slayt izlemek dışında bir mesleki çalışma programı yapıldığını gördüm.” HM