Kayseri'deki işçilerden 1 yılda 7 bin şikayet

Kayseri'de çalışan işçilerden yılda 7 bin şikayet geldiği öğrenildi.

Kayseri'deki işçilerden 1 yılda 7 bin şikayet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan elde edilen son bilgilere göre, Kayseri'de 1 yıl içerisinde toplam 7 bin 185 şikayet başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. Bakanlıktan verilen bilgilerde bir işçiden birden çok şikayet başvurusu yapıldığı da belirtilirken, toplam bireysel şikayetlerin miktarının ise 2 bin 908 şeklinde gerçekleştiği bildirildi.

EN ÇOK ŞİKAYET 'AYLIK ÜCRET' KONUSUNDA

Bakanlıktan elde edilen bilgilerde, 7 bin 185 şikayet içerisinde en büyük payın 1744 adet ile 'aylık ücret' konusunda olduğu öğrenildi. Onu ise toplam 1440 şikayet başvurusu ile 'ihbar tazminatı' izlerken, listede en çok şikayet gelen konulardan 3.sü de toplam 1236 adet şikayet sayısı ile 'kıdem tazminatı' oldu. Kayseri'de sigortasızlık konusunda gelen şikayet miktarı ise toplam 25 olarak dikkatleri çekti.

KAYSERİ 5'İNCİ SIRADA GELDİ

İşçilerin çalışma hayatıyla ilgili olarak yetkili kurumlara gerçekleştirdiği şikayet başvuru sayıları konusunda Kayseri'nin iller içerisinde 5. sırada geldiği kaydedildi. Buna göre toplam 7 bin 185 şikayet başvurusu çıkan Kayseri'den sonra toplam 6 bin 79 şikayet başvurusu bulunan Adana gelirken, Türkiye'de ilk sırada ise toplam 42 bin 555 şikayet başvurusu sahibi İstanbul yerini aldı. İstanbul'u toplam 18 bin 870 adet şikayet başvurusu bulunan Antalya izlerken, Türkiye'de 3. sırada gelen il de toplam 18 bin 482 şikayet başvurusu bulunan Gaziantep oldu. 

İşçi şikayetlerinde yurt geneline bakıldığında şikayet sayısı 178 bin 435'i bulurken, şikayet konularında ise sıralama 'aylık ücret', 'ihbar tazminatı' ve 'kıdem tazminatı' şeklinde meydana geldi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ