Kayseri'deki lise türlerinde en fazla öğrenci mesleki ve teknik eğitimde

Kayseri'deki lise türlerinde en fazla öğrencisi bulunan lise türü mesleki ve teknik öğretim yapan Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri oldu.

Kayseri'deki lise türlerinde en fazla öğrenci mesleki ve teknik eğitimde

Kayseri İl Milli Eğitimi Müdürlüğü'nden edinilen bilgilerde, lise düzeyindeki okul türlerinde en yüksek öğrenci miktarı mesleki ve teknik öğretim yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri olurken, onu ise Anadolu Liseleri takip etti.  

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN 3'TE 1'İ MESLEKİ LİSELEREDE

Elde edilen bilgilerde en fazla öğrenci miktarına sahip olan lise türlerinden mesleki ve teknik liseler, toplam liseli öğrencilerin yaklaşık 3'te 1'ini oluşturdu. Buna göre Kayseri 'de toplam lise öğrencisi miktarının yüzde 36'lık bölümü olan 27 bin 667 öğrencinin Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'ne, yüzde 31 ile toplam 24 bin 231'inin Anadolu Liseleri'ne, yüzde 13'ü ile toplam 10 bin 376'sının ise Anadolu İmam Hatip Liseleri'ne gittiği öğrenildi.  

EN AZ ÖĞRENCİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NDE  

Kayseri'de lise türlerine öğrenim görmek için devam eden öğrencilerde en az miktarı ise Güzel Sanatlar Liseleri oluşturdu. Buna göre oran olarak yüzde 0'ı oluşturan söz konusu lise türüne giden öğrencilerin miktarı toplam 211 kişi oldu. Diğer lise türlerinde ise öğrenci oranları ve miktarları da şu şekilde yaşandı; düz lise toplam 8 bin 299 öğrenci ile yüzde 11, Çok Programlı Anadolu Lisesi toplam 2 bin 985 öğrenci ile yüzde 4, Fen Lisesi toplam 2 bin 30 öğrenci ile yüzde 3, Sosyal Bilimler Lisesi toplam 837 öğrenci ile yüzde 1 ve Özel Eğitim Meslek Lisesi toplam 587 öğrenci ile yüzde 1. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ