Kayseri'deki otobüs filosuna 26 araç daha eklendi

Kayseri'de bir süre önce toplam 50 araçlık otobüs tesliminde 24 aracın teslim edilmesinin ardından, geri kalan 26 araç da otobüs filosuna eklendi.

Kayseri'deki otobüs filosuna 26 araç daha eklendi

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, merkezi ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik; "Biliyorsunuz, kentte yaşayan tüm halkımızla her gün yüz yüze geldiğimiz önemli bir kaç kalem işimiz var. Tabii ki içme suyunun akıtılması, temizlik, ulaşım ve en önemlisi de toplu taşıma. Bu görevlerimizde, hizmet kalitesi ve konforu yükseltmek belediye başkanı olarak benim ve bizim de en önemli hedefimiz" diyerek başladığı konuşmalarında, teslim edilen otobüslerin çevreye duyarlı, engelliler için de uygun biniş sağladığını ifade ederek, bu araçların kışın sıcak, yazın ise serin otobüsler olduğunu kaydetti. Başkan Çelik ayrıca, otobüslerde her türlü kamera sistemi, güvenlik sistemi, yeni geçilecek akıllı durak sistemine uygun elektronik altyapısı da bulunduğunu dile getirerek, 50 aracın toplam maliyetinin ise 20 milyon Lira olduğunu bildirdi. 

Teslim edilen araçlarla Büyükşehir Belediyesi'nin son bir yılda 86 otobüs aldığı öğrenildi.

Tören sonunda BMC Yurt içi Satış ve Pazarlama Müdürü Sedat Çınar tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e 26 otobüsün temsili anahtarı verildi.  

HALK OTOBÜSLERİNE BİNEN YAŞLI BAŞINA PRİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yaptığı konuşmada 65 yaş üstü vatandaşların otobüslere ücretsiz binme noktasında karşılaştığı sorunların da önüne geçilecek bir tasarı hazırladıklarını söyledi. Başkan Çelik, bugün toplanacak olan mecliste bu tasarının oylamaya sunulacağını ve meclisten geçtiği takdirde hizmete koyularak sorunun giderileceğini belirtti ve şunları kaydetti; "65 yaş üstü vatandaşlarımız halk otobüslerinde karşılaştıkları sorunlarla ilgili taleplerde bulunuyorlar ve bu taleplerinde haklılar. Kanunen verilen haklarını kullanmak istiyorlar. Buna dikkat etmeyen sürücülere müeyyide uyguluyoruz. Ayrıca eğitim veriyoruz ve bu eğitimler sonunda sertifika almayan sürücülere şoförlük yaptırmayacağımızı da belirtiyoruz. Ancak şoför esnafının da ekonomik anlamda sıkıntıları var. Zam talepleri de oldu. Her iki tarafı da mağdur etmeden sorunu çözüyoruz. Alacağımız kararla her yolcu başına idare olarak bir pirim vereceğiz. Bundan sonra otobüs şoförleri durakta yolcuyu almadan gitmeyecek." HABER: KAAN AKBAŞ