Kayseri'den idam için imza kampanyasında 7 bin imza

Kayseri'de darbe karşıtı olarak Cumhuriyet Meydanı'nda idam kampanyası başlatan Burhan Karamustafaoğlu, torunu ile birlikte darbe girişimcileri ve bundan sonra bu türden suç işleyenlere karşı idam için imza topladı.

Kayseri'den idam için imza kampanyasında 7 bin imza

3 GÜNDE 7 BİN İMZA, İLK HEDEF 10 BİN İMZA

Torunu ile birlikte idam için imza kampanyası düzenleyen Karamustafaoğlu, 3 gün önce başlattıkları imza kampanyasında topladıkları imza sayısının 7 bine ulaştığını, ilk hedeflerinin ise 10 bin olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Ben 1960 ihtilâlini yaşadım. 70’li yıllardaki müdahaleyi, 1980’i yaşadım. 28 Şubat kaosunun içerisinde kaldım. Milletin neler kaybettiğini fiilen yaşayarak gördüm. Eğer bunlar başarılı olsaydı millet, devlet bölünecekti. Bu darbeciler idam korkusunu, baskısını görmezse, bunları yaşamazsa olmaz. Biz artık darbe, müdahale ve bu tür demokrasi dışı girişimler ile bu milletin ufkunun karartılmasını istemiyoruz. Bu gibiler idam sehpasının gölgesini görsün. Bu milletin tankı, topu, silahı ile yine bu milletin evladını da kandırarak milleti ve devleti bombalamak gibi bir hainlik içerisine girmesinler. Eğer bunlar muvaffak olsalardı ilk etapta 9 bin, sonraki etapta ise 46 bin insanımızı infaz etmeyi planlamışlardı. 1960 yılı 26 Mayıs’ında Eskişehir’de Adnan Menderes’i 300 bin kişi karşılamıştı. Menderes’in tutuklanmasında ise meydanlarda 1 kişi bile çıkmadı. İşte ondan sonra her önüne gelen dış düşmanların da parmağıyla iki de bir darbeye yeltendi. O yüzden anne babaların yüreğine evlat ateşi düşmemesi, devletin, milletin parçalanmaması ve Türkiye’nin bekası için her vatandaş gibi ben de taşıdığım sorumluluk gereği idamın yasalaşmasını istedim ve torunumla birlikte bu çalışmayı yürütüyorum. Gençler ihtilal, darbe, nedir yaşamadıkları, bilmedikleri için bu kampanyaların önemini bilemiyorlar. Ancak yaşayanlardan ise beklemediğim boyutta bir ilgi gördüm.

TOPLANAN İMZALAR MECLİS’E GİDECEK

Kayseri’de idamın yasalaşması için imza kampanyası başlatan ve bizzat anonsunu yaparak vatandaşı toplayan Karamustafaoğlu, toplanan imzaların bir mektup ile veya bizzat kendisinin götürerek iletileceğini kaydetti. Toplanan imzaların amacına ulaşmasını temenni eden Karamustafaoğlu, bu kampanyaya daha fazla destek olma konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ