Kayseri'den Suriye'ye her ay 10 tır yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen 'Halep'te İnsanlık Ölmesin!' başlığı altındaki Suriye'ye yardım kampanyası kapsamında Kayseri'den son 6-7 aydır her ay 10 tır un yardımı yapıldığı görüldü.

Kayseri'den Suriye'ye her ay 10 tır yardım

Konuya ilişkin bilgiler veren İl Müftüsü Şahin Güven, Kayseri’den, Suriye’ye yönelik Mart 2016 tarihinden bu yana yardım kampanyasını sürdürdüklerini ve son 6-7 aydır da düzenli olarak her ay 10 TIR un yardımında bulunduklarını kaydetmiş, son yardım tırının sayısının ise 11 olduğunu ifade etmişti.
 
KAYSERİ’DEN TOPLAM 274 TIR YARDIM
 
İl Müftülüğü’nden derlenen bilgilerde bugüne kadar Kayseri’den toplam 274 tır gönderildiği kaydedildi. Bu miktarın aratarak devam edeceğine inandıklarını ifade eden Güven, Hz. Muhammed’in ‘Amellerin en güzeli, az da olsa devamlı olanıdır’ hadisini örnek verdi. 
 
EN SON BİR HAYIRSEVER BİR TIRI ÜSTLENDİ
 
Yaklaşık 6-7 aydır Suriye’ye Kayseri’den hemen her ay 10 tır yardım gittiği belirtilirken, en son ise adını vermek istemeyen bir hayırseverin 1 tırın da kendisinden olmasını söylediği dile getirildi. Söz konusu Kayserili hayırseverin bir dahaki ay için de 2 tır sözü olduğu da dikkatleri çekti. HABER: KAAN AKBAŞ