Kayserililerin Büyük İlgi Gösterdiği Millet Bahçesi'nin Bilinmeyenleri!

Kayseri'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan Millet Bahçesi, büyük bir yatırım ve titizlikle inşa ediliyor. Büyük bir maliyet ile Kayserililerin hizmetine sunulan bu proje, halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik geniş bir yelpaze sunuyor. Peki, bu projenin maliyetleri ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililerin Büyük İlgi Gösterdiği Millet Bahçesi'nin Bilinmeyenleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplam 1 milyon 260 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen Millet Bahçesi, mutfak sanatları merkezi, kütüphane, yöresel lezzet merkezi ve BMX parkuru gibi çeşitli alanlarıyla dikkat çekiyor.

İlk olarak TOKİ tarafından 100 milyon 900 bin TL harcanarak başlatılan projeye, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de önemli katkılarda bulundu. Belediyenin katkıları arasında mutfak sanatları merkezi için 16 milyon 238 bin TL, yeme içme mekânları için 6 milyon 648 bin TL, Skate Park Kaykay Pisti için 1 milyon 175 bin TL ve soyunma odası yapımı için 2 milyon 248 bin 240 TL gibi harcamalar yer alıyor.

Kayserilerin Büyük İlgi Gösterdiği Millet Bahçesi'nin Bilinmeyenleri!

Diğer Yatırımlar ve Maliyetler

Millet Bahçesi’ne yapılan diğer yatırımlar arasında 55 milyon 360 bin TL’ye mal olan kütüphane, 46 milyon 723 bin TL’ye yapılan kent müzesi ve 44 milyon 888 bin TL’ye inşa edilen yöresel lezzetler yapım ve eğitim merkezi bulunuyor. Ayrıca, BMX parkuru ve start kapıları için yapılan harcamalarla birlikte bahçenin maliyeti 295.6 milyon TL’ye ulaştı.

Bu dev yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda, Kayseri halkına modern, çok yönlü ve kapsamlı bir sosyal yaşam alanı sunuyor. Hem kültürel hem de sportif faaliyetlere olanak tanıyan Millet Bahçesi, Kayseri'nin çehresini değiştiren önemli bir proje olarak öne çıkıyor.

Kayserilerin Büyük İlgi Gösterdiği Millet Bahçesi'nin Bilinmeyenleri!

İşletmeler Tepkilerin Odağında

Kayseri'deki Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde vatandaşlara hizmet veren işletmeler, bazı eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Kayserililer, Millet Bahçesi'ni 'milletin' mekânı olarak görmelerine rağmen, burada hizmet veren işletmelerin Türkçe isimler yerine yabancı isimler kullanmasından rahatsız. 
Ayrıca, bu işletmelerin beklenen uygun fiyatların aksine, yüksek fiyatlarla hizmet sunmaları da tepkilere neden oluyor. Bahçe içerisindeki özel işletmelerin sunduğu ürünler, bahçenin dışında hizmet veren mekânlara göre en az 20 TL daha pahalı. 
Belediyeye ait işletmeler ise uygun fiyatlarla hizmet sunarken, özel işletmelerin yüksek fiyat politikası vatandaşların tepkisini çekiyor.